You cannot copy content of this page - Du kan ikke kopiere fra denne side.

Billeder som envejs-kommunikation

At udtrykke sig i ord er – bortset fra nogle få undtagelser – en ganske dagligdags ting for os mennesker. Ganske anderledes ser det ud, når det drejer sig om at udtrykke sig i billeder.

Vi bliver nærmest bombarderet dagligt med billeder i film, reklamer, blade, tegneserier, digitale medier, malerier, plakater osv. Men for langt de fleste, er det en passiv modtagende envejskommunikation.

 

Skal du være forfatter for at skrive en mail, eller kunstner for at male et billede?

Mht ord skal du ikke være forfatter, professionel taler eller andet for at udtrykke dig. Du kan godt være et ganske almindeligt menneske, og alligevel udtrykke dig både mundtligt og skriftligt.

Der er forskel på hvor god den enkelte er til at bruge det talte og skrevne sprog, men jeg har endnu ikke hørt om nogen, der erklærer, at de er så dårlige til at bruge ord, at de slet ikke vil gøre det.

Helt anderledes ser det ud med det billedlige udtryk. Så godt som alle børn kommunikerer med billeder. De tegner historier og bearbejder deres liv med billeder, de selv frembringer. Når de så bliver ældre, stopper den aktivitet i langt de fleste tilfælde. En naturlig udtryksform er ikke længere en mulighed.

Som voksen skal man være kunstner, eller noget andet, som legitimerer det at frembringe billeder.

Og hvor er det synd, for der er så meget styrke i at kunne bruge den kommunikation, der går bag om sproget og ned i nogle dybere lag.

At være forfatter kræver nogle helt andre færdigheder, end der skal til for at skrive et brev – det er der vist ingen, der er i tvivl om.

At være kunstner er heller ikke noget, man bare er, fordi man maler nogle billeder. At male malerier med henblik på udstillinger og salg, kræver et helt andet arbejde, teknisk fundament, viden og øvelse, øvelse og atter øvelse.

 

Billeder som hjælp til at løsne op på livets knuder

 

BilledkunstnerJeg er en af den slags mennesker, som kalder sig kunstner, og dermed har fri adgang til denne stærke udtryksform, og jeg ville ikke for alt i verden undvære den. Når jeg føler livet blive alt for knudret, har jeg frirummet i atelieret, hvor jeg skruer ned for tankerne, op for musikken og lader energien og kreativiteten flyde.

Ord og sprog er fantastiske, men nogen gange skal der noget andet til for at løse knuderne op. Det, som også er brugbart, er en tur ud i naturen, dans, sang meditation ol. Men hvorfor er det mere eller mindre udelukket at male billeder, hvis man ikke lige netop er kunstner.

 

Et umiddelbart forhold til at male og tegne

Jeg ved godt, der er kommet mere gang i amatørmaleriet, men det er stadig omgærdet med en eller anden angst for, at det ikke er godt nok. Godt nok til hvad?

Det er som om, at hvis man maler et billede, så bliver det forbundet med kunst, kunstner, gallerier og udstillinger. Det er nok de færreste, der tænker i forfatterbaner, fordi de skriver et brev, skriver dagbog, mails, sms´er eller andet vi bare gør, som en naturlig ting.

Barnets umiddelbare forhold til det billedlige udtryk, bliver desværre erstattet med ordet, efterhånden som sproget bliver stærkere. Det kunne være fantastisk, hvis de to udtryksformer i stedet kunne supplere hinanden.

Gennem flere år har jeg undervist i tegning og maling, og det er ikke sjældent, jeg har set den barriere, som står i vejen for mange voksne menneskers umiddelbare udfoldelse på papir eller lærred. Jeg er blevet meget god til at få denne barriere gennembrudt, og det er fantastisk at se den glæde og entusiasme, der opstår i maleprocessen.

Du behøver ikke at være kunstner for at male et billede for din egen skyld, lige så lidt som du behøver at være forfatter for at skrive en sms.

 

Åbent atelier med frit maleri og flamenco-show

 

kunst og flamenco

Hvis du har lyst til at stifte bekendtskab med din egen billedlige skaberglæde, så har jeg et par konkrete forslag.

Det første er ganske gratis.

Det er søndag d. 21. maj kl. 14- ca.17, hvor jeg holder åbent atelier med et fastlagt program.

Jeg bestiller naturligvis godt vejr, så vi kan være i haven, og dagen starter med velkomst og introduktion, hvorefter du skal i gang med at male – fuldstændig frit, uforpligtende og uden at spekulere på resultatet.

Kl. ca. 15 kan du slappe af med at nyde en ca. halv times flamenco-show med min gruppe “Flamenco de Colores”

Derefter fortsætter vi med den kreative proces, og undervejs vil der også være lidt godt at spise og drikke.

Den dag sørger jeg også for at have de fleste af mine malerier hjemme fra diverse udstillinger, så du kan hente inspiration og se de nye ting, jeg har fået malet i løbet af foråret.

Et mere detaljeret program kommer snarest.

Har du lyst til at være med, så tilmeld dig allerede nu.

Send en mail til [email protected]

og skriv, hvor mange I kommer.

 

Kursus – Kunsten at udfolde sig kreativt

Hvis du gerne vil gå mere hardcore i gang med de kreative udfoldelser, så holder jeg  i

weekenden d. 2. – 3. september et kursus, der hedder:

KUNSTEN AT UDFOLDE SIG KREATIVT

Vi er to lærere – mig selv, der står for selve tegne- og maleundervisningen, og så er der kinesiologen, healeren, clairvoianten mm. Anita Bakkegård.

Hendes opgave er at se nærmere på de ting, der dukker op i malerierne.

Som jeg skrev ovenover, så er tegning og maling en kommunikation, der går bag om sproget og ned i nogle dybere lag. Og der er Anita fantastisk god til at se, hvad der ligger i de dybere lag, og på den måde får kurset også en drejning hen mod kunst-terapi.

På den måde kan du få afklaret nogle ting, som du ikke har været i stand til at få styr på ved hjælp af det talte, skrevne eller tænkte sprog.

En mere detaljeret kursusbeskrivelse er ved at blive udarbejdet, og bliver offentliggjort, så snart den er færdig.

Da jeg ved, hvor forløsende, det kan være at bevare eller genfinde sin evne til at udfolde sig billedligt, og da jeg ved, hvor lidt det er prioriteret i vores almindelige måde at leve på, vil jeg rigtig gerne gøre noget ved det.

Vil du vide mere om kurset, så send en mail til: [email protected]

hvor du skriver: KUNSTEN AT UDFOLDE SIG KREATIVT

og jeg sender kursusbeskrivelsen direkte til dig.

Stemningsbilleder fra et af mine kurser

male undervisning    male undervisning     male undervisning

Ønsker du virkelig at gå kunstvejen

Så læs videre her. Hvordan bliver man kunstner?

Er det den vej, du vil, er det fint at starte på et kursus, men der skal meget mere til.

Som et skridt på vejen kan du få eneundervisning i mit atelier.

 

kunstner       Malerlærred

Call Now Button