fbpx

Besøg en kunstmaler i hendes atelier

Atelier som skabende rum for en kunstmaler


en kreativ dimension

Denne blog-artikel viser med nogle ugers mellemrum et øjebliksbillede af arbejdet med malerier i mit atelier. Kig med i videoen lige herunder, så ser du det, som er i gang lige nu:

Et atelier er en kunstmalers arbejdsplads. Det er et utrolig kreativt sted, og jeg elsker atmosfæren i mit atelier. Det er som at træde ind i en anden dimension, hvor der ikke er nogen opvask, støvsugning, momsregnskaber eller kørselsregnskab. Med andre ord – jeg går ind i en kreativ dimension, hvor jeg som kustmaler kan koncentrere mig om at skabe malerier.

Det kreative rum

Der kan godt være perioder, hvor jeg ikke får adgang til den dimension, fordi mine tanker hænger fast i nogle ting, som ikke hører til i det skabende rum. Så må jeg enten gå ud igen, eller beskæftige mig med noget mere håndværksmæssigt. Det kan være at spænde lærreder op, eller rive farver (fremstille mine kunstnerfarver) eller simpelthen bare rydde op. Det er også nødvendigt arbejde, som skal gøres. Men når kreativiteten flyder, og farverne og motiverne kommer til live, så er atelieret det mest fantastiske sted at være. Tiden sættes ud af kraft. Jeg bliver til kunstmaleren, der arbejder koncentreret, indtil kreativiteten er brugt op, og dimensionen lukker sig igen. Det kan være efter en time eller fem timer. Så kan jeg mærke, at jeg er færdig for den omgang. Og det nytter ikke at tvinge noget igennem, for så vil maleriet bare ikke fungere.

Øjeblik hvor malerierne står åbne

Når jeg har været væk et stykke tid og kommer tilbage til atelieret, så er der et ganske kort øjeblik, hvor de igangværende malerier står åbne. Det vil sige, at jeg kan se dem udefra. Det som jeg havde stirret mig blind på, mens jeg arbejdede, kan jeg det øjeblik se helt klart. Det kan være nogle proportioner i motivet eller balancen i nogle farver. Derfor dur det heller ikke at arbejde uafbrudt med et maleri fra start til slut. For så ville jeg mangle de åbne øjeblikke, hvor jeg ser det helt klart. De øjeblikke, hvor jeg træder ved siden af kunstmaleren og bliver beskueren.

Følg udviklingen i malerierne

For nogle dage siden fik jeg lyst til at fange nogle af de øjeblikke og den specielle stemning, der er i atelieret, når der virkelig er gang i kunstmaleriet. Det gør jeg ved med mellemrum at optage en kort video at atelieret, som det lige ser ud midt i arbejdet. Her kan du følge med i udviklingen af mine malerier. det som i den ene film er tomme blindrammer, er i den næste opspændte lærreder med de første lag undermaling. Og så i den næste film er de blevet til baggrunde, som er klar til motiverne osv. Prøv at se, hvordan malerierne udvikler sig i mit atelier. Det er lidt ligesom at kigge en kunstmaler over skulderen.

Andre videoer om arbejdet i atelieret:

F.eks hvordan jeg spænder et lærred op eller fremstiller mine kunstnerfarver og meget mere

Dem kan du se her i film om malerier