fbpx

Dyr som malerier – Hvorfor jeg maler dem, og hvad du kan bruge dem til.

Har du nogen sinde stået overfor et vildtlevende dyr og mærket det magiske øjeblik, hvor der er en kontakt, som går på tværs af en ellers lukket grænse?

Har du svømmet med delfiner, eller bare mødt et rådyr, der havde modet til at se dig an et øjeblik, som føltes uendelig langt? Så ved du, hvad jeg taler om.

Det er lidt som at få et glimt ind i naturen – på en skønhed som er kraftfuld og skrøbelig på samme tid.

Og her er det så, jeg løber tør for ord, der ikke kommer til at virke opstyltede og overdrevne, og i stedet griber penslen. Forestil dig at stå overfor ham her. Han fortæller det, som jeg prøver at sige.

Maleri af tiger

Og forestil dig, at vi udrydder alt det, som han repræsenterer, fordi vi tror, at vi kan undvære det.
Det er det, der ansporer mig til at male alle de dyr.

Dyremalerier – en måde at hjælpe dyrene

Altid har jeg haft en svaghed for dyr af alle slags.
Jeg er typen, der kan ligge og rode på fliserne for at redde en regnorm ud på jorden igen (Selvfølgelig helst, når ingen ser det) Jeg kan springe ud af bilen, glemme alt om trafik, og løbe ud på vejen for at hente et overkørt og såret dyr. Jeg har i årevis bebrejdet mig selv, at jeg ikke hoppede ned på togskinnerne for at redde en lille hund, der ikke kunne komme op på perronen.

Den menneskeskabte smerte, vi påfører dyrene, gør ondt langt ind i sjælen på mig, så jeg vil gøre, hvad jeg kan for at afhjælpe den – om det så bare er en regnorm, der er fanget på nogle fliser.

At vilde dyr bliver nedlagt af krybskytter, fordi de er i besiddelse af et skind, nogle tænder eller horn, der har en pengemæssig værdi, eller at de bliver fortrængt fra deres leveområder, fordi menneskene skal være der, kan jeg slet ikke holde ud. Og jeg kan slet ikke holde ud ikke at kunne gøre noget.

Derfor bruger jeg mine maleevner til at lade dyrene tale til dig gennem billederne.

De kan ikke råbe op om deres rettigheder, så jeg synliggør dem og ønsker at få så mange som muligt til at tænke på dem, som værdifulde væsner, der også skal have deres plads og eksistens på vores efterhånden lidt trange jord.

maleri af truede dyrearter

Hvad kan du bruge dyremalerier til?

Men et er, hvorfor jeg maler dyr – noget andet er – hvad kan du bruge det til?

Først og fremmest kan der være nogle af disse malerier, som direkte taler til dig, og som du ønsker at have i dit hjem.

Men måske har du også et eller flere dyr, der står dig nær. Måske er det din hest, som skal være i et af hestemalerierne, eller din hund, som kigger på dig fra maleriet – selv når den ikke lever mere, da de kære dyr desværre lever alt for kort tid.

Det er også en mulighed at lægge noget pels, aske, et navneskilt eller hvad som helst ind i maleriet, så du bevarer et fysisk minde.

Kontakt mig gerne til en uforpligtende snak.

Portræt af grækerhunden Mille

Totemdyr

Flere og flere oplever at have en hjælper i form af et dyr – f.eks i healings-arbejde. Et såkaldt totemdyr eller et kraftdyr.

Hvis du føler, du har et dyr som hjælper, kan det være fantastisk at manifestere det i et maleri. Det kan også være, jeg allerede har malet det, og det bare venter på dig.

maleri af puma der kigger direkte på dig - dyremalerier

Se også artiklen om spirituelle malerier

Se alle malerier her

Malerier af dyr