Helbredende kunst

At kunst kan helbrede og lindre, har jeg aldrig været i tvivl om. Derfor blev jeg også meget glad, da jeg hørte at man tænker helbredende kunst ind i det nye supersygehus ved Hillerød.

Kunst der helbreder og lindrer

Når man er syg, er man også ekstra sårbar og ofte meget sensitiv. Og når man er sensitiv har energien og udstrålingen i et lokale en større betydning end ellers. D.v.s at en hospitalsstue med farveløse vægge, kan have en uforholdsmæssig negativ indvirkning på patientens velbefindende. Modsat kan et velanbragt godt maleri med gode farver og en stærk energi have en næsten magisk virkning, så der i visse tilfælde kan være tale om, hvis ikke direkte helbredende kunst, så i hvert fald lindrende kunst.

Hvilken funktion skal samtidskunsten indtage?

Ofte hører jeg diskussionen om, hvad der egentlig er kunst og hvilken funktion samtidskunsten skal indtage.
En funktion kan være at kunsten skal provokere, påpege tilværelsens og livets ulidelige uretfærdighed og ondskab, vise sindets fortrængte skyggesider mm

En anden funktion kan også være at bøde på nogle af disse ting. Jeg mener ikke, at kunsten skal være glansbilledagtig og sukkersød, men at den kan indeholde en kraft, som kan have en utrolig positiv effekt.
Det er den kraft, jeg søger, når jeg maler, og jeg tror at den kan være fantastisk healende og helbredende.
Jeg ville elske at få til opgave at male med henblik på at formidle en healende energi til dem, som befinder sig i en situation, der gør, at de skal tilbringe kortere eller længere tid på et hospital. Der hvor den helbredende kunst vil være en virkelig gave.

Flere gange har jeg hørt om kunder, som har mærket en helbredende kraft i mine malerier, og det gør mig utrolig glad og ydmyg, når jeg på den måde kan formidle noget, der skaber glæde, håb og styrke.

Jeg håber i den grad, at det bliver mere udbredt at bruge kunst – healende kunst både på supersygehuse, mindre hospitaler og alle andre steder, hvor brugerne godt kunne trænge til et ekstra energiboost. For jeg mener ikke bare, at kunsten skal vise skyggesider, men også kunne være med til at lindre dem.

Spirituelle malerier

Hestemaleri

Skriv en kommentar