fbpx

Hvad køber du, når du køber håndmalede malerier?

Håndmalede malerier – er det en kvalitet i sig selv?

I dagens avis så jeg en artikel, som satte gang i eftertanken. Det var en artikel om malerier på samlebånd fra maleri-fabrikken. Den var grundlagt for at man kan gå til ILVA eller et andet møbelhus for at købe ægte håndmalede malerier til sit hjem. Og i stedet for at give 10 – 15 tusind kr. for et maleri kan man klare sig med 2500 kr.

Det fungerer ved at nogle kunstnere kommer med en original, som de så selv kopierer i x antal eksemplarer ved at håndmale kopierne på samlebånd. De arbejder under pseudonym, så fabrikationen ikke bliver blandet med deres øvrige kunstnerkarriere. Der er altså tale om håndmalede malerier malet af en ægte kunstner.

Det satte liv i mine tilbagevendende overvejelser ang. kunst og hvad kunst er. Hvad får du på væggen, når du køber sådan et maleri? du får et motiv, som fra starten var originalt. du får et håndmalet maleri malet i akryl af en kunstner. De bliver solgt som unika, da ikke 2 malerier er blevet 100% ens i kopieringen og prisen er 2500kr. i stedet for 10.000kr.

Unikt kontra samlebåndskopiering

Det, du så ikke får, er et virkelig unikt maleri, som kunstneren står ved med sin signatur. Du kan ikke være sikker på, at du ikke finder et næsten identisk maleri inde hos naboen. Og så er der det udefinerlige i et maleri, som kan være energi, sjæl, udstråling – det som opstår gennem kunstnerens dialog ved skabelsen af netop dette maleri. Det må nødvendigvis mangle. Maleriet kan man næsten sige, er ikke det eneste ene for kunstneren – selvom det er et håndmalet maleri.

Hvert eneste af mine malerier kan jeg huske og fornemme. Der ligger noget specielt i dem alle sammen, og det vil jeg vove at påstå kan fornemmes i den energi, det tager med sig ind i sit nye hjem.

Hvad kan du få hos mig for 2500 kr.?

Og prisen? De håndmalede malerier, som er kopier, koster 2500 Kr. Hvad kan du få hos mig for 2500 kr.?

Tre originale oliemalerier malet med 100% rene pigmenter i størrelsen 24 X18 cm.
Eller et oliemaleri str. 40 X 40 cm
For ikke at tale om 12 artmoney, som kan indrammes på en spændende måde –
og faktisk meget mere.

Originale unikke malerier behøver ikke at koste en formue. Jeg er en kunstner på vej, som hovedsagelig sælger uden mellemled. Derfor kan jeg holde priserne nede og alligevel bruge super gode materialer.