Kan billeder ændre verden?

Billeder – kan de ændre på ubalancer?

Har du nogen sinde funderet over balancen i vores verden – på hvor vægten af de værdier, vores samfund bygger på, ligger? Hvad er det, der styrer vores samfund? Hvordan er balancen mellem det feminine og maskuline? Hvordan er den mellem natur og kultur? eller mellem materialisme og idealisme, mellem følelse og fornuft, mellem kærlighed og had? – og jeg kunne blive ved. Hvordan er balancen og harmonien i den verden, vi er en del af og hver især har indflydelse på, og hvordan bidrager vi selv til den?

Det er nogle tanker, jeg gør mig, når jeg arbejder med billeder. Jeg ønsker ikke bare, at fremstille nogle dekorative billeder til folks vægge – men stræber også efter via billeders stærke udtrykskraft at udtrykke noget, som giver en mening – som bidrager med noget. Så på den måde kan jeg håbe på at billeder kan ændre verden

Og det som i høj grad grad har optaget mig, er balancen mellem det feminine og maskuline. Når jeg ser transmissioner fra topmøder mellem dem, som styrer verden, ser jeg alt for mange jakkesæt – alt for få farver – alt for lidt liv – alt for lidt glæde.

Billeder og den økonomiske katastrofetænkning

Mentalt får jeg lyst til at sende nogle af mine røde dansere gennem lokalet for at skabe noget liv og lukke op for nogle andre værdier, end den evindelige mammon, som altid bliver fasttømret som en evig mangelvare og begrænsning.

Der jongleres med fuldstændig astronomiske pengebeløb, og alligevel er der aldrig nok, og vil sikkert aldrig blive det.
Og stiger oliepriserne er det katastrofalt – og sandelig også, når de falder.

Arbejdsløshed er forfærdeligt, men vi når aldrig til et punkt, hvor arbejdsløsheden er væk, og alt er godt. Næh så går det direkte over til arbejdsmangel, som også er en samfundsmæssig katastrofe.

Der er uden tvivl mange der gladeligt kan forklare, hvorfor det må forholde sig sådan, men alligevel slår det mig, at vores verdensorden er bygget op omkring meget begrænsende katastrofeprægede tanker.

Vi bliver i den grad punket med at riget fattes penge, og der er bestemt ikke nok til os alle. Det giver en grundliggende opfattelse at vi bliver nødt til at rage til os for at overleve.

Se bare hvad der sker, når der bliver strejke, sker naturkatastrofer eller andet. Der hamstres til den store guldmedalje.Gad vide om alt det gær, der af en eller anden grund blev hamstret under overenskomststrejkerne i 1998 nogensinde blev brugt. Der var i hvert fald mange som ikke kunne bage i den periode, da der grundet hamstring opstod en akut mangel på gær.

Billeder og værdibegreber

Min pointe er, at en ændring af det enkelte menneskes værdibegreber måske kunne skabe en ændring i et større omfang.
I stedet for at føle en enorm magtesløshed over for en barsk verdensorden, så har vi måske mere indflydelse end som så.

At jeg behersker et billedsprog, er jeg dybt taknemmelig over, og jeg ved at det skal forvaltes med omhu. Jeg er gevaldig produktiv, og med hvert eneste maleri eller skulptur, jeg sender ud herfra, ønsker jeg at sende noget stærk og positiv energi – som den tanke med at sende en masse røde dansere til et politisk topmøde – eller male billeder af vilde dyr med en energi, der kan få naturen til at få en seriøs plads i flere hjerter.

Jeg kan ikke sætte ord på, hvad det er præcist jeg lægger i billederne, men jeg ved via tilbagemeldinger, at de virker.

At male billeder er en måde at sende god energi ud – skrive bøger, lave film er andre måder. Men meget mindre kan også gøre det. Et smil, en hjælpende hånd, et nærvær, når det er tiltrængt – hvad som helst. Vi har faktisk en utrolig indflydelse alle sammen til at gøre verden lidt mindre fattig og begrænset.

Så kan billeder ændre verden.

Maleri med feminin energi, som modpol til alle de mørke jakkesæt:

Se også Billeder et stærkt udtryksmiddel

maleri af dansende kvinder i røde kjoler

Skriv en kommentar