fbpx

Kunst for dyrevelfærd

Når du køber et dyremaleri her, går 10% af prisen til dyrevelfærd

Kunst har gennem tiderne fået mange roller, og deriblandt har den haft en samtidig politisk funktion. Et af de aktuelle emner, jeg har valgt at tage op i mit kunstneriske virke, er dyrevelfærd.

Specielt som barn og ung kunne jeg ikke holde ud at se film, hvor dyr kom til skade, fordi det højst sandsynligt skete i virkeligheden. Hvis jeg så film, hvor det var mennesker, der led, vidste jeg, at det kun var film. Men med dyrene var det anderledes. De var i så lav kurs, så man sagtens kunne ofre nogle stykker for at få den rigtige scene i kassen. Heldigvis har den indstilling til dels ændret sig med tiden.

Og igen kan vi nævne utallige tilfælde, hvor dyr må undgælde for menneskers lyster og behov. Udryddelse af dyrearter, fordi der skal være plads til menneskenes eksplosionsagtige befolkningstilvækst. Den måde hvor meget af fødevareindustrien medfører en grum og uværdig behandling af køddyrene, og mange andre tilfælde, som skærer enhver med en vis respekt for dyrearterne i hjertet.

Gennem flere år har jeg malet vilde dyr for at give dem et udtryk, der kan få mennesker til at tænke på, at vi ikke er de eneste levende væsner på denne klode.

Nu har jeg besluttet at lade alle mine dyremalerier indeholde en donation, idet jeg lader 10% af prisen gå til sådan en organisation. D.v.s. at jeg samler sammen, og hver gang jeg runder 10.000 kr. giver jeg beløbet til en eller flere organisationer. Det er min måde at skabe kunst for dyrevelfærd.

Jeg har forsøgt mig med andre metoder, men det er ikke altid gået lige godt. Dog har jeg samlet doneret godt 18.000 kr.

Nogle af mine dyrevelfærds-projekter:

Maleri af Lone Drøscher og orangutangerne

Red orangutangen

Mit første projekt med at donere et maleri var til Red orangutangen.

Det skulle have været auktioneret væk i London, men projektet stødte på en masse praktiske forhindringer, så det løb ud i sandet. I stedet adopterede jeg en orangutang, som jeg betaler 100 kr. for hver måned.

Adopteret orangutang
Maleri af vilde dyr for dyrevelfærd

Odsherred Zoo Rescue

Næste projekt var at hjælpe Odsherred Zoo Rescuecenter som gør et fantastisk arbejde med at redde eksotiske dyr i nød.

Jeg malede et maleri med nogle af parkens dyr.

Det blev auktioneret væk og indbragte adskillige tusinde kroner.

Maleri for dyrevelfærd . Maleevent i Odsherred Zoo
Maleri af gepard for dyrevelfærd

Cheetah Foundation

Mit seneste projekt gjaldt geparderne. Jeg mødte en skøn pige, som havde sat sig for at gøre noget for denne udryddelsestruede dyreart.

Jeg malede to malerier til hende, og de skulle på hhv auktion og lotteri. Læs her, hvordan det gik: Gepardmaleri

Maleri af geparder til dyrevelfærd

Videohilsen fra Jossy

Det er denne orangutang, jeg har adopteret for 100 kr. om måneden. Jeg ville da gerne have hende gående herhjemme. Meeen det er nok bedst at lade hende være i regnskoven, hvor hun ser ud til at trives.

Se alle dyre-malerier her