Kunsten giver en stærk energi til hjemmet

Malerier til stuen er andet end bare dekoration

Som kunstner har jeg flere gange oplevet den utrolige energi og power, der kan være i kunsten. Mange siger, de ikke har forstand på kunst, men når jeg maler eller modellerer skulpturer, er det ikke forstanden, jeg taler til. Det er noget helt andet og dybere. Når jeg virkelig arbejder godt, føler jeg også, at jeg formidler noget, som jeg ikke helt selv er herre over, men som jeg først oplever, når jeg senere kigger på maleriet.

Da det for alvor gik op for mig, vidste jeg, at jeg gennem min kunst formidler en fantastisk energi ud til andre mennesker. Derfor er det også meget dejligt, når mine malerier kommer ud i rigtig mange stuer.

Maleri som hjælp ved sygdom

Jeg solgte et stort maleri med heste til en kvinde, som ville forære det til sin datter. Men indtil datteren fik det, hang det i hendes egen stue. Hun var meget syg, og – viste det sig – havde ikke langt igen.

Jeg hørte så, at de sidste nætter i hendes liv, tilbragte hun i stuen, så hun kunne være sammen med billedet. Det rørte mig så dybt, og jeg blev så glad over, at jeg kunne give denne kvinde noget værdifuldt i den situation.

Jeg forstod lidt af, hvad det var, billedet havde givet hende, en dag hvor jeg var oppe hos lægen, hvor jeg havde udstillet en del malerier. Jeg sad og ventede lige foran et af dem og følte, hvordan det nærmest healede mig. “Nå – det er ikke uden grund, at mine billeder hænger i et lægehus”, tænkte jeg glad.

Hestemaleri

Kunst i boligen

Og sådan har jeg fået flere tilbagemeldinger på, hvordan mine malerier har givet nogle oplevelser, og har tilført nogle hjem noget helt specielt. Derfor ved jeg, at det at bruge kunst i boligen er et meget stærkt middel.

Så når du skal have nye malerier til stuen, så mærk efter, hvad det er for en energi , du får med. Den kan være langt stærkere end bare dekoration.

Helle Borg Hansen

Skriv en kommentar