fbpx
Kunstner arbejder i atelieret

Hvordan bliver man kunstner

Der er uendelig mange grunde til i det hele taget at male, men jeg kan kun forholde mig til, hvorfor jeg gør det.For det første, fordi jeg kan. Det har jeg så ikke altid kunnet. På et tidspunkt havde jeg den der fornemmelse af at stå foran lærredet med et inderligt ønske om at dække det med det skønneste maleri. Når jeg så gik i gang med en dyb indlevelse og en inderlig følelse af skabertrang, blev det noget værre smøreri.

galleri og online galleri

Galleri og online galleri

Er kunst-gallerier meget finkulturelle? Der er mange, som forbinder kunst gallerier med noget, hvor man ikke rigtig tør gå ind. Dels fordi tingene er voldsomt dyre, og fordi man skal have super meget forstand på kunst, for ikke at føle sig som en hund i et spil kegler.

abstrakt maleri af kvinde, der vender ansigtet mod lyset og rækker armene opad

Abstrakt og figurativt maleri på samme tid

Hvad skal jeg vælge – figurative eller abstrakte malerier? Det er et spørgsmål, som mange stiller, ved valget af malerier til hjemmet eller firmaet. Det er et spørgsmål, der kan splitte parterne, som sammen er gået på jagt efter de helt rigtige malerier. Ja og hvad gør man, hvis den ene bedst kan lide abstrakte malerier, og den anden vil have, at det skal ligne noget?

oliefarver af rene farvepigmenter til oliemalerier

Oliemalerier

Er det en fordel at maleriet er malet med olie?
Oliemalerier på lærred som er mere end 100 år gamle eksisterer endnu, hvorimod den vandbaserede akrylmaling er et nyere fænomen. Vi ved ikke, hvor længe sådan et maleri kan holde, eller hvad der sker med det, når det runder de 100 år. I princippet kan vi sige, at det er lige meget, da vi selv sjældent holder så længe. Men netop malerier er noget, som går i arv, så måske er det ikke så lige meget endda, og det er sikrere at holde sig til et oliemaleri på lærred.

detalje af tigermaleri undervejs. Øjne og snude

Gang i maleprocessen

Aktivitet i atelieret. Siden nytår har jeg arbejdet meget med bestillingsmalerier, som var solgt på forhånd, så jeg havde ikke så meget at vise frem. ng med mine egne ting, og hele atelieret emmer af aktivitet.

maleri af løveunge der kigger på dig

Inspiration til malerier – Atelier HBH-Art

Hvordan kan du blive ved med at få inspiration til dine malerier? Det er et spørgsmål, jeg ofte bliver stillet, og den slags spørgsmål er så gode, for de får mig til at tænke. Dette spørgsmål om inspiration får mig til at tænke på, hvad det er, jeg vil med min kunst, og om det holder.