You cannot copy content of this page - Du kan ikke kopiere fra denne side.

Hvad skal du lave, mens Danmark er lukket ned?

Når alle vores udadvendte aktiviteter er stoppet, og tiden kan føles lidt lang, så er der en stor værdi i at søge indad.

Hvad gjorde du som barn, hvis du ikke måtte komme ud og lege, og hvis bedsteveninden ikke var til at få fat i? Ja så var der altid blyant, farver og papir at ty til. Der gik ikke lang tid, før tegningerne havde opslugt dig, og alle fortrædeligheder var glemt.

Denne oplevelse kunne være dejlig at genoplive i denne lidt underlige tid med påtvungen isolation. Måske har du glemt den? Når jeg taler med mennesker, der som jeg stadig i voksenlivet har beholdt evnen til at skabe billeder, så fortæller de om en oplevelse af, at tid og sted forsvinder, og dagligdagens problemer er trængt helt i baggrunden.

Normalt har jeg meget svært ved at leve i nuet, men når jeg går over i atelieret for at arbejde, træder jeg ind i en slags boble, hvor der kun eksisterer mig og maleriet, som jeg er i gang med. Tidsfornemmelsen er væk, og først når jeg ikke kan komme videre, dukker jeg frem fra min tidsløse boble og har haft en fantastisk oplevelse. Jeg kan være helt udmattet, fordi det er en stærk proces at male, men jeg har været fri for tankemylder og bekymringer.

Det kan du også ofte slippe for, hvis du har meget travlt og foretager dig en masse ting. Men når det ikke lader sig gøre, er den kreative process fantastisk både til at gå dybere i dig selv og til at give slip på en masse stress.

Meget ofte har jeg talt med mennesker, som er så kede af, at de ikke kan finde deres kreativitet. Det kan være en overdimensioneret selvkritik, præstationsangst eller alle mulige andre tanker, som stiller sig i vejen. Og netop kreativiteten er en meget flygtig tilstand, der nemt jages på flugt af tanker.

Sæt dig foran et tomt lærred og forvent af dig selv, at du skaber et kunstværk. Så kan du sidde der meget længe, fordi alle dine tanker og forventninger stiller sig på tværs.

Jeg satte mig for at hjælpe dig og alle andre, som vil finde kreativiteten. Til det har jeg lavet et digitalt malekursus, hvor jeg ved hjælp af meditation, musik og specielle maleøvelser, kan hjælpe dig til at dykke ned bag alt det, som ellers jager kreativiteten væk.

Se mere om det malekursus her

 

Call Now Button