Bronze og keramik

Skulpturer

Udtryksfulde skulpturer med motiver fra mine malerier

Vælg Bronzeskulpturer eller Keramik- og stentøjsskulpturer

Bronzeskulpturer
Keramikskulpturer og stentøjsskulpturer

Hvordan er det at skabe skulpturer?

Hvorfor begyndte jeg at lave skulpturer?

Som inkarneret maler holdt jeg længe stædigt fast ved, at jeg ikke skulle sprede mig til andre kunstarter. Jeg har en veninde og kollega Susanne Kirså, som laver de skønneste og mest udtryksfulde bronze-skulpturer, som hun i stor udstrækning har støbt selv.

Hun var tit efter mig og ville have mig til at modellere, og jeg holdt heller ikke stand så længe. Nej jeg fandt ud af, at jeg simpelthen elsker at modellere og tilmed har vanvittig nemt ved det. Det må være noget, jeg har gjort i et andet liv.

Hvad er støbevoks?

Det startede med ad jeg modellerede i støbevoks, som skal smeltes i en gryde. Derefter skal det køles ned, og når det opnår den helt rigtige konsistens, kan man begynde at forme i det, inden det størkner helt.

Jeg prøvede mig frem med, hvor blødt, jeg kunne arbejde i det for at få nogle meget organiske former som f.eks denne skulptur.

Derefter prøvede jeg med en mere fast voks, som beholdt stort set samme konsistens alt efter luft temperaturen.

I det materiale modellerede jeg min store bronzehest. Den skulle bearbejdes over længere tid, så derfor var smeltevoksen ikke en mulighed.

Cire perduestøbt bronzeskulptur af flamencodanser på natursten
Heste skulptur støbt i massiv bronze

Hvorfor jeg begyndte at modellere i ler

I starten, hvor jeg lavede voksfigurer til støbning, var jeg med i meget af processen hos Susanne Kirså. Derefter fandt jeg ud af, at der var et metalstøberi i Dalby 3 km. fra mit hjem og atelier i Skuldelev. De støbte også for kunstnere.

Der kunne jeg også være med til meget af det og have stor indflydelse på det færdige resultat. Det var utrolig spændende.

Desværre måtte de lukke ned, da meget af den industrielle støbning gik til østen, hvor priserne er lavere. Så overvejede jeg at lære hele støberifaget og gøre det hele selv. Meeen jeg er jo primært kunstmaler, og det ville tage alt for meget fra mine malerier.

Det blev så til et støberi, hvor jeg indleverede en voksfigur og fik de færdige bronzeskulpturer udleveret nogle dage efter.

Det var lidt for automatisk, når jeg er sådan en, der helst vil have fingrene med i det hele.

Derfor kastede jeg mig over stentøjs-leret, som er fantastisk at modellere i . Jeg er kommet med i et fælles værksted i Ramløse, hvor jeg selv kan glasere brænde. Så er jeg igen i hele skabelses-processen, og det passer mig godt.

Stentøjsskulpturer

classic white

Skal vi holde forbindelsen? -Få Nyheder fra HBH-Art

Vælg selv, hvad du vil høre om - HBH-Art Nyhedsbrev giver dig lidt af hvert - de andre giver dig udvalgte nyheder

Vælg liste(r):
Nyhedsbrev om kunst - Malerier og skulpturer