Malerier med sjæl

Farverige og stærke
 
Køb i webshopKontakt kunstneren
malerier

Malerier – farverige og stærke.

Find dem i gallerierne herunder.

 

Overvejer du at tilføre dit hjem noget ægte og unikt, kan originale malerier være en mulighed. Hvert maleri har sin egen sjæl og sin egen energi, som det kan tilføre dit hjem. Taler et billede til dig, så prøv at lytte, og hør hvad det kan give dig. Sådan et billede kan bringe dig en varig glæde. Kig mere på denne side, og se, om nogle af malerierne skal være en del af dit hjem.

malerier kunst maler
Ring til mig på tlf 2091 1866 eller skriv i formularen

10 + 14 =

Nyeste malerier:

De er malet indenfor de sidste par måneder

Har du en tom væg?

og har brug for inspiration?

I denne video viser jeg nogle muligheder – også med plakater og fotoprint.

 

Hvorfor købe original kunst til dit hjem?

Fordi et originalt maleri kan noget helt specielt.

For det første er hvert maleri unikt. Der findes kun det ene i hele verden. Lige nøjagtig det maleri, du vælger, har noget at sige dig. Når jeg taler med tidligere kunder, kan jeg høre, at de har et helt specielt forhold til netop deres maleri. Eller i flertal. For ofte følger der flere med det første. Og i alle de år, hvor jeg har haft en byttegaranti inden for et år, er der ingen, der har benyttet sig af den. Er maleriet valgt og flyttet ind, er det en del af hjemmet.

Original kunst gør noget særligt ved dit hjem,

og det behøver ikke at koste en formue.

Når du har indrettet dit hjem med møbler og farver, er det tiden til at se på the final touch. Et maleri på væggen kan give mere end noget andet, og du vil have glæde af det i mange år.

Se videoen om, hvordan jeg maler mine billeder

Se på billederne herunder hvad malerierne gør for stuen

Hvad har et originalt maleri fremfor en dekoration?

 

At male er for mig ikke bare at fremstille noget dekorativt. Det er også at formidle noget – både på det bevidste og ubevidste plan.

På det bevidste plan er det bl.a. styrke, energi, dybde og glæde formidlet via en farveoplevelse og nogle intense motiver.

På det ubevidste plan er der også noget andet i malerierne. Der er noget, der taler til beskueren – ting som jeg ikke engang har vidst noget om. Derfor er det maleri, du vælger, specielt for dig. Det taler til dig på en måde, som en ren dekoration ikke gør.

Hvorfor er farverne i mine billeder lidt anderledes?

 

Når jeg har kunder, der ser på mine malerier, så siger de næsten allesammen, at mine farver er noget ganske særligt.

Og det er ikke tilfældigt.  For netop farverne gør jeg meget ud af, idet jeg laver dem selv. Jeg bruger ikke færdigkøbte farver fra tube, men fremstiller dem – ligesom de gamle mestre – af 100% rene farve-pigmenter og linolie.
Lyder det interessant, så følg linket ovenover, hvor jeg beskriver hele processen.

At jeg bruger farverne på den måde  gør dem helt specielle med en særlig glød og dybde. Desuden bliver de fantastisk holdbare og lysægte. Alle mine billeder er således meget farverige malerier, hvad enten de er malet i olie på lærred eller i akvarel på papir.

Disse oliefarver er helt rene, og bliver først blandet, når jeg kommer dem på lærredet. Således indeholder de enkelte malerier mange farver i koloristiske nuancer, og de er nemme at passe ind i hjemmets andre farver.

 

Oliemalerier – hvad kan de i forhold til akrylmalerier?

 

Grunden til at jeg maler i olie er, at oliemalerierne får en langt større dybde i farverne, end hvis de var malet i akryl. Kombinationen af rene farvepigmenter og olie, bevirker at mine Farverige Malerier får en helt særlig glød.

Den kun kommer rigtig til sin ret, når malerierne ses i virkeligheden.

Akrylfarver bruger jeg kun som de første par lag inden oliemalingen for at få en hurtig og varieret bund at arbejde videre på. Og så er det godt for lærredet at der er grundet med akryl, inden oliefarverne kommer på.

Det kan jeg tilbyde

Livsvarig garanti

 

på malerier over str. 40 X 40 cm

De små malerier har livsvarig garanti på malingen, men ikke på lærred og ramme, da jeg ikke selv har spændt dem op.

På de større malerier har jeg spændt lærrederne op på ekstra kraftige blindrammer, så de holder faconen. Gør de mod forventning ikke det, bliver det udbedret uden beregning.

 

Stilarter og motiver

 

Der er rigtig meget smag og behag i valget af malerier. Er du til abstrakt kunst, naturalistisk eller en blanding? Kan du lide malerier af dyr, mennesker eller landskaber? Skal der være knald på farverne, eller foretrækker du dæmpede neutrale farver?

Alt er muligt i et maleri. Og der findes så mange malerier, at du helt bestemt kan finde lige det, som du bedst kan lide.

 

  • Stilarter – En blanding af abstrakt og figurativt, hvor farverne spiller en central rolle.
  • Farvevalg  Der er mange farver i mine malerier. Den røde er markant i flere af dansemalerierne.   Ellers er jeg meget i blå, grønne og gyldne farver.
  • Motiver – Det er meget malerier af kvinder som flamencodanserevilde dyrheste og natur, jeg arbejder med. Det er der, jeg finder de udtryk, der inspirerer mig.
  • Du kan selv være med til at bestemme –  Hvis du har et ønske om et specielt maleri, så lad os tale om det. Jeg maler mange malerier på bestilling.

 

Se fremstillingen af farver på video:

Under alle omstændigheder har jeg altid masser af malerier til salg, og du er altid velkommen til at kigge forbi og se, om der er noget, du kan lide.

Og du er absolut også velkommen uden planer om, at du vil gå hjem med et nyt maleri.

Hvert maleri er unikt

Selvom jeg gennemarbejder de enkelte temaer igen og igen – dansere, dyr mm, så er ikke to malerier, der er ens.

Når du køber et maleri hos mig, får du noget, du ikke nogen sinde finder magen til inde hos naboen.

Til alle malerier laver jeg et certifikat, hvor jeg fortæller personligt til dig om det maleri, du har købt.

 

 

Håndmalede unikke malerier

Der er kommet en trend med at have rigtige malerier i hjemmet i stedet for kunsttryk.

Samtidig er der kommet en hel maleri-industri. Det går ud på, at nogle kunstnere får fast arbejde, hvor de maler nogle bestemte motiver på samlebånd.

Malerierne er håndmalede af en kunstner. Men de bliver ikke signeret, da disse billeder ikke indgår i det, som de pågældende kunstnere vil stå ved.

Det skrev jeg en artikel om førte gang jeg stødte på fænomenet. Kunst på samlebånd.

Selvom jeg laver malerier på bestilling, kopierer jeg aldrig. Heller ikke mine egne værker. Jeg gjorde det én gang, og jeg ved, at den første intense energi, ikke overlever i kopieringen.

Derfor får du meget mere for pengene, når du køber et helt unikt maleri.

 

 

Bestil et personligt billede

Hvis du ønsker noget endnu mere personligt, end et maleri, jeg har malet i forvejen, kan du bestille dit eget maleri.

Det er ikke meget dyrere, end mine andre billeder.

Har du en ide til et billede, som du ikke selv er i stand til at male, så prøv at lade mig male det. Det kan være et bestemt motiv, en elsket person, et kært kæledyr, din hest eller hvad som helst.

Fælles for alle bestillingsmalerier er, at de ikke er færdige før kunden er tilfreds.

 

Holdbare oliemalerier

Uanset hvor smukt og godt et maleri er, så er det ikke meget værd, hvis materialerne ikke holder.

Derfor går jeg meget op i, at der også er godt håndværk bag malerierne.

Lærreder, der er større en 40 X 40 cm spænder jeg selv op på ekstra kraftige blindrammer, så de ikke bliver skæve.

Farverne fremstiller jeg  selv af 100% rene farvepigmenter og koldpresset linolie. Dvs der ikke er nogle fyldstoffer til af dæmpe farvernes glød. Det gør også, at de er fantastisk holdbare og lysægte.

Derfor giver jeg også livsvarig garanti på disse malerier.

 

Skal maleriet indrammes

Det er et spørgsmål, jeg som regel hører fra kunder. Det er ikke lige til at besvare, for der er mange ting, der spiler ind.

Mit bud kan du se i denne artikel – og desuden kontakte en ekspert på området. Indramning eller ej

Besøg mig gerne i atelieret

 

og se de malerier, jeg har til salg, og hvad jeg er i gang med lige nu.

Et maleri rent fysisk

Et maleri er helt basalt farvepigmenter bundet med et bindemiddel og fordelt på en malegrund – lærred, papir, masonit, træ, metal eller andet. Det er så den rent fysiske betegnelse, og det kan du læse meget mere om på Wikipedia

malerier med rene farvepigmenter og koldpresset linolieFarvepigmenter
billedkunstner river sine egne farver til sine malerier

og binder

malerierplaceret på en malegrund

Malerier som udtryksform

En anden definition kan være: Et visuelt stationært medie, hvormed en person kan udtrykke noget – en følelse, begivenhed, en erindring, en person, en historie, noget smukt, noget grimt eller simpelthen bare nogle former og farver eller noget helt andet.

Og så bliver det straks meget mere komplekst. For så er der lige så mange definitioner, som der er kunstnere og mennesker, der kigger på malerier. Der er utrolig mange måder at udtrykke sig på i et maleri.

Skal det være figurativt eller ej, og skal det hælde mod en af de mange -ismer?

 

Lidt historie

Hvis vi ser historisk på malerkunsten, så har der været nogle retninger, der har været gældende i bestemte perioder. Der har været retninger, som har afløst hinanden, fordi nogle kunstnere brød ud af tidens norm for at gå nye veje.

Det har typisk været i meget store træk en udvikling fra den religiøse kunst, som ofte var meget todimensional frem til den verdslige og meget  naturalistiske kunst. Videre derfra frem gennem motivets gradvise opløsning og frem til det helt nonfigurative, hvor der intet motiv er længere.

 

Maleriet i dag

Der nåede vi frem i sidste halvdel af 1900-tallet og det har efterladt kunstnerne i den totale frihed. Vi kan selvfølgelig finde forskellige retninger, men der er ikke en bestemt linje, vi skal følge. Hvis du ser på alle de malerier, der bliver malet i dag, så er det et virvar af alle stilarter, hvor den enkelte finder sin egen stil.

 

Abstrakt og figurativt

Abstrakte malerier

 

At male abstrakt vil stort set sige, at male uden noget motiv. Abstrakt betyder oprindelig, at man abstraherer fra et motiv ligesom Picasso, når han  opløste modellens former og malede de her malerier, hvor øjet sidder i panden og næsen ude i siden af hovedet.

Hos Per Kirkeby er motivet gået endnu mere i opløsning, men det er der. Han var også geolog, og har hentet mange motiver fra strukturerne i jorden, og har arbejdet med dem som former og farver.

For flere år siden fik jeg undervisning af kunstneren Niels Frank. Han sagde, at for ham var motivet fuldstændig underordnet. Det var nærmest kun med til at distrahere farverne, som han mente rigeligt kunne udtrykke sig selv. Han er i stand til alene med farverne at skabe en dynamik og en rigdom i former på lærredet, så han virkelig ikke behøver motivet. Og alligevel sniger naturen sig ind, og man kan finde adskillige landskabsformer i hans abstrakte malerier.

Han var virkelig guld værd, når det drejede sig om undervisning i at bruge farver.

Abstrakte malerier findes i alle mulige udformninger, men et er sikkert: Det er lige så krævende at male et godt abstrakt maleri, som det er at male fuldstændig naturalistisk. Der er så mange ting, der skal være på plads, for at det ikke bare virker som noget tilfældigt smøreri.

 

Figurativt maleri

Her finder vi også mange variationer. En af mine favoritter er Daniel Goldenberg som maler de mest naturalistiske malerier. De ligner næste fotografier, men så er der alligevel en stemning i dem, som ville være meget svær at skabe gennem et fotografi.

En anden er Otto Frello. Han er lige så nøjagtig og omhyggelig med detaljerne i sine billeder, som Daniel Goldenberg, men er i en helt anden retning – nærmest eventyr- eller drømmeagtig.

Det fantastiske ved at male er, at man kan bygge sit helt eget univers op. Man kan ophæve alle naturlove og skal kun forholde sig til maleriets opbygning. Man kan skabe sin helt egen verden, hvis man har teknikken til det og ikke bare må lade tilfældet råde.

Et eksempel på en anden speciel verden er Salvador Dali, som var surrealist. Også han var meget detaljeret i sine figurer, men de havde deres helt egen historie og logik.

Blandingen af abstrakt og figurativt maleri

Rigtig mange kunstnere er jeg blevet inspireret af, og der er simpelthen en guldgrube af oplevelser, når man dykker ned og ser nærmere på dem.

At lade sig inspirere af sine forbilleder og samtidig holde fast i sig selv, er en årelang proces i udviklingen som maler. Jeg tror aldrig den slutter, men indtil videre har jeg fundet min stil, som er en blanding af det abstrakte og figurative.

Jeg starter med at lade farverne komme til live på lærredet, og når de er på plads, kommer figurerne ovenpå, så gennemsigtige, at de underliggende farver bliver en del af motivet. Det er en teknik, jeg har udviklet gennem flere år. Og jeg synes, det er fantastisk, at der i dag er frihed til at male lige på den måde man synes, og at der er frihed til at udvikle sig ubegrænset.

Jeg ville rigtig gerne vise malerier af mine forbilleder, men det er ikke muligt pga copyright. Men klik på de links, jeg har lavet på navnene, og du kan se deres malerier.

malerier med energi

Artikler om malerier

At beskæftige sig med malerier er ikke kun at male dem. Jeg har også skerevet en del artikler om dem, som du kan læse i nedenstående blogartikler:

Blog artikler om malerier og om at male dem

om at male malerier

Blog artikler som hjælp til at købe kunst

malerier til stuen

Blog artikler om det tekniske og håndværksmæssige

malerier med rene farvepigmenter

Vil du se mere til min kunst?

Så tilmeld dig mit nyhedsbrev

Og jeg holder dig opdateret med gode tilbud, undervisning, udstillinger, begivenheder samt artikler om alt fra kunst til livskunst.

hestemalerier

Du deltager også i tilbagevendende lodtrækninger om en akvarel

Resumé
product image
Forfatter bedømmelse
1star1star1star1star1star
Samlet bedømmelse
no rating based on 0 votes
Firma navn
HBH-Art
Produkt navn
Malerier
Pris
DKK 210 - 12000
Produkt tilgængelighed
Available in Stock

Pin It on Pinterest