fbpx
Om HBH-Art billedkunstner Helle Borg Hansen

Mød kunstneren bag malerierne

Om HBH-Art

Helle Borg Hansen som er billedkunstner, skulptør, flamencodanser og rytter, og omsætter det hele til malerier og skulpturer

Billedkunstner i Frederikssund kommune

Velkommen ind i mit kunst-univers

Der ligger i det smukke fjordland omkring Frederikssund.

Her vil jeg byde dig indenfor og præsentere mig ordentligt, så du ved, hvem det er, du besøger.

Mit navn er Helle Borg Hansen, og jeg er billedkunstner. I kolonnen ovre til højre er der sådan de kolde facts med CVR-nr. kontakt, CV mm, så du hurtigt kan tjekke det.

I denne kolonne vil jeg præsentere kvinden og billedkunstneren bag værkerne.

Jeg vil starte med en video, hvor jeg for nyligt blev interviewet til en lokal TV station:

Kunstner og billedkunstner

Først og fremmest er jeg kunstner, men for mig begrænser kunst sig ikke kun til malerier og skulpturer. Kunsten er også i den måde kroppen udtrykker følelser og fortæller en historie i dansen.

Den er også i kommunikationen mellem hest og rytter, når de sammen udfører en række bevægelser i fuld harmoni. Men disse kunstarter eksisterer kun i nuet. Maleriet og skulpturen gør det muligt at fastholde dem – og så er jeg billedkunstner, der bruger billeder til at fastholde nuet.
Læs indlæg om billeder – et stærkt udtryksmiddel

Billedkunstner og danser

Billedkunstner og flamencodanserSom du måske har gættet er jeg også både danser – flamencodanser – og rytter foruden at være billedkunstner

Flamencodansen mødte jeg – ikke i Spanien, men i Vestjylland.

Jeg var på kunsthøjskole, hvor der var et sideløbende flamenco-kursus. Jeg syntes, det virkede lidt skabet, at danskere skulle lege spanske sigøjnere, men nysgerrig som jeg er skulle jeg alligevel lige undersøge det nærmere.

Skulle lige låne et par sko – skulle lige prøve et par trin…. Og så var jeg solgt. Tænk at kunne trampe i gulvet af alle kræfter helt legalt.

Har man som jeg været gennem 50´ernes flinkeskole, hvor en pige/kvinde ikke kunne have et gedigent temperament uden at blive beskyldt for at være en hystade, så var denne oplevelse virkelig befriende.

Det blev starten på først en masse undervisning. Derefter begyndte jeg selv at undervise, og senere blev flere af eleverne til en pragtfuld dansegruppe “Flamenco de Colores”, som jeg tog ud og optrådte sammen med.

Nu er “Flamenco de Colores” en gruppe på to dansere og to guitarister, som du kan se mere om på Flamenco Aqui

Som man kan se i mange af mine billeder og skulpturer, er det netop flamencodanseren, der er motivet. Jeg skaber dem indefra, da jeg kan mærke kroppens bevægelse i dansen og fastfryse den i værket.

At afbilde danseren er også en måde at videregive den styrke og kvindelighed, jeg mærker og udtrykker, når jeg danser. Så smelter billedkunstner og danser sammen.

Flamencodanser og billedkunstner

HBH-Art er et enkeltmandsfirma

HBH-Art er et enkeltmandsfirma
v. dansk billedkunstner
Helle Borg Hansen

CVR.:31844223

Kontakt:

tlf: +45 20911866

Mail: hbh@hbh-art.dk

billedkunstner Helle Borg Hansen

Google Places

Firmaet er beliggende i Skuldelev nær Skibby på Hornsherred i Frederikssund kommune på Sjælland, hvor jeg skaber og sælger egen kunst indenfor malerier og skulpturer

Tjek mit CV her
HBH-Art

Malerierne skabes med få undtagelser fra grunden med kraftige blindramme-lister og kvalitets-lærred, så de færdige malerier er holdbare og bevarer faconen.

Malingen fremstiller jeg af rene farvepigmenter og koldpresset linolie, hvilket giver en stor holdbarhed og en ekstra glød og dybde i farverne.

Som billedkunstner laver jeg mine egne kunstnerfarver af rene farvepigmenter

Se også mine
Samarbejdspartnere

Kunstneren og rytteren

billedkunstner og ridekunst

Hesten er et andet af mine motiver. Det er et fantastisk dyr. At ride alene i skoven i fysisk og psykisk harmoni med sin hest er for mig en af de smukkeste kunstarter.

En af de ting, der fascinerer mig ved kontakten til et dyr, er den hudløse ærlighed, jeg står overfor. Der er ikke nogen forstillelse eller tvetydighed i udtrykket, men kontakten er hvad den er – lige her og nu.

Min hest hjælper mig med at være i nuet og komme i kontakt med den, jeg er lige nu.

Det er den ærlighed, styrke og blidhed, jeg vil fange, når jeg som billedkunstner bruger hesten i mine malerier.

En billedkunstner skal også være håndværker

Men nu kan det være lidt vanskeligt at gå rundt og være evig kreativ og kunstnerisk. Derfor har jeg som billedkunstner heldigvis også en praktisk håndværksmæssig side af maleriet.

Inden jeg overhovedet starter på at male, skal jeg tømre blindrammen sammen og spænde lærredet på. Når jeg kommer til malingen ligger der også et stykke arbejde, da jeg fremstiller den af rene pigmenter, som jeg river i koldpresset linolie.

På den måde får jeg nogle gode materialer at arbejde med. Lærrederne bliver kraftige, så de ikke vrider sig, og farverne bliver holdbare og får en helt særlig glød.

Mit hjem i Skuldelev – En billedkunstners nærmiljø

Som billedkunstner er det et stort privilegium at bo i nogle meget maleriske omgivelser, og at jeg kan have mit atelier i baghaven.

Da vi købte huset, spurgte ejendomsmægleren, om vi havde mange børn, siden vi ville have så meget plads.

Det har vi ikke, men derimod mange aktiviteter.

Foruden atelier har jeg et danserum, hvor vi øver med gruppen “Flamenco de Colores”. Jeg har kontor på øverste etage, hvor min mand, som er en af guitaristerne i flamencogruppen, også har øverum og kontor.

Han er også den dygtige fotograf, som tager fotos af af alle mine malerier mm.

I disse videoer tager jeg dig med en tur rundt i Skuldelev og det smukke landskab

Husets andre beboere er to smukke katte, som er meget inspirerende for mine malerier af rovdyr.
HBH-Art er et enkeltmandsfirma
v. dansk billedkunstner
Helle Borg Hansen