2091 1866 hbh@hbh-art.dk

Stress er ved at være en folkesygdom, og den kan være ganske alvorlig. Der er mange ting i vores samfund, som virkelig kan sætte gang i stressen, og så gælder det om at finde nogle brugbare midler, der kan beskytte os.

I en periode, hvor jeg følte stressen snappe mig i haserne, genkaldte jeg mig et sted, hvor jeg virkelig havde følt en dyb fred. Det var i nogle sydspanske bjerge, hvor jeg bare sad og nød udsigten.

stress af
stress af

Desværre kunne jeg ikke sidde der hele tiden, så jeg besluttede at male et par malerier med essensen af det sted.

Både selve maleprocessen og det, at jeg bagefter kunne ligge på min sofa og kigge på dem, havde en virkelig healende effekt på stressen.

stress af
stress af

 Hvad kan du gøre?

 

“Ja det er godt med dig”, tænker du nok. Hvis du ikke kan male og ikke har mulighed for at sidde på en bjergtop, så er det råd ikke til megen nytte.

Alligevel kan du godt bruge det.

 

Afstresnings-malerier

Du kan finde et færdigt maleri, som lige nøjagtigt har den energi, der får dig til at falde til ro. Eller du kan få mig til at male et – evt med inspiration i et sted, som er dit afslapningssted.

 

Mal din egen kreativitet frem

Der er også den mulighed, at du maler selv. Og ja – det kan sagtens lade sig gøre, selvom du ikke har prøvet det før og ikke nødvendigvis er beriget med et stort kunstnerisk talent.

Du behøver virkelig ikke at være kunstner for at være kreativ med farver og billeder.

Hvis du kigger her, vil jeg forklare dig, hvordan det kan lade sig gøre,

at du kan finde din kreativitet

 

Hvad siger psykologen og lægen om kreativitet og stress?

Stress-psykologen Birgitte Sølvstein siger bl.a i sin artikel “Kreativitet på recept”:
Kreativitet er livsnødvendigt. Også for dig. Og hvis du føler dig stresset eller ramt af meningsløshed, så er der al god grund til at tro, at du mangler kreativitet i dit liv.

En anden interessant artikel “Kunst og kreativitet på recept”  fandt jeg af Lærke Egefjord, som både er bl.a er læge og hjerneforsker:

Når vi giver os selv lov til at fortabe os i et kreativt maleprojekt eller en tegning, er det muligt at opleve en tilstand af flow, en selvforglemmelse, hvor tid og sted opløses. Og ofte følger nye indsigter og erkendelser i kølvandet på en sådan proces, som kan gavne den psykiske helbredelse.

Det er meget sjovt at finde faglig dokumentation for det, som jeg i årevis selv har oplevet. Der hvor jeg virkelig kan træde ud af tiden og alle dens krav, er når jeg er i den kreative proces foran et maleri. Tiden findes ikke, og i stedet sker der magiske ting i min dialog med billedet. Jeg går uden om sproget og tankerne og kommer i direkte forbindelse det underbevidste og med hvad der ellers er af uforklarlige fænomener.

Den proces gør også, at jeg er i stand til at finde en speciel energi til et bestillings-maleri – f.eks dit stress-af maleri.

stress af med et maleri
Call Now Button