Velkommen til min kunst-blog

Blog indlæg om alt fra kunst til livskunst

At have en blog på en side, der viser mine malerier og skulpturer, er et fantastisk supplement. I mit kunstneriske virke har jeg nogle nogle synspunkter, følelser, holdninger, meninger og mange andre ting, hvoraf en del ikke kan udtrykkes ved hjælp af ord. Det er en fantastisk mulighed at kunne bruge billedsproget til det.

Men det skrevne ord kan tydeliggøre ting, som billedsproget gør mere diffust. Derfor er det en stærkt at kombinere de to sider af kommunikationen.

I denne kunst-blog skriver jeg om det at male, både med udgangspunkt i mig selv som kunstner og direkte til dig, som kan lide at se på kunst, og dig som gerne selv vil lære at male.

Jeg kommer ind på male-teknik, hvordan du kan købe kunst, hvordan du kan åbne dine egne kreative kanaler, hvordan du kan bedømme kvaliteten på et maleri og meget mere.

Denne kunst-blog er en kanal, hvor jeg kan videregive min viden til dig, og jeg håber, den kan give dig lidt mere viden om dig selv i forhold til det der underlige begreb KUNST

I den sidste tid, er jeg begyndt at indtale mine artikler, og dem kan du finde i denne pod-cast

Oliefarver med rene farvepigmenter og linolie

Male med rene farvepigmenter og linolie

At skabe farverige malerier er ikke bare at bruge mange farver. Udtrykket farverige malerier har jeg gået og filosoferet lidt over. Farver har altid haft en speciel tiltrækning på mig, og Jeg har været igennem mange farverige kreative processer med at strikke, væve, sy og filte. Men den begrænsning, der var i materialet, i brugen af farverne, fik mig til at søge over mod maleriet. Der kunne jeg bruge alle kunstnerfarver frit, som jeg ville og det føltes som at komme ind på en kæmpe legeplads.

Solgte dyremalerier - kunst

Hjælp! – Jeg vil redde verden

I dag søndag d. 23. okt 2022 læste jeg en artikel i Politiken. Den hedder “Mistrivsel skyldes en idiotisk samfundsmodel” og er skrevet af den tyske professor i sociologi Hartmut Rosa. Den artikel fik noget til at falde på plads inden i mig, og det noget vil jeg gøre mit til, at det kan brede sig som ringe i vandet, så vi sammen kan skabe en forandring.

Bronze-støbning

Bronze-støbning

Fra kunstmaler til bronzestøber. Mange år før jeg kastede mig ud i bronze-støbning, havde jeg besluttet mig til kun at være maler. For en gangs skyld ville jeg lade være med at sprede energien ud over flere aktiviteter. Så da min veninde Susanne Kirsaa lokkede med, at jeg skulle prøve med nogle skulpturer, holdt jeg stand – i et stykke tid

Galleri i Hillerød

Gallery ArtTour – Kunst i Hillerød

Nyt galleri i Hillerød. Hvorfor skriver jeg nu om et galleri i Hillerød? Det er fordi Gallery ArtTour er et fællesskab af kunstnere, der driver galleriet, og jeg er en af de 21 kunstnere, som udgør fællesskabet. Og vi har sat os for at sætte kunst i Hillerød på landkortet.

Maleri af dansende flamenckvinder og rovdyr

Ekspressionisme

Ekspressionisme – et stilistisk begreb som tidsmæssigt opstod i starten af 1900-tallet og bredte sig ud over malerkunsten, musikken, litteraturen og arkitekturen. En expressionist var en oprører mod den overfladiske pænhed og satte i stedet det indre i fokus – psyken og alt det, der lå under den polerede overflade.

dansemalerier af flamencodansere i røde kjoler og blå og gule farver

Farverige og flotte billeder

Flotte billeder – det er en kommentar, jeg ofte hører om mine farverige billeder, og den kommentar bliver jeg glad for. Selvom jeg nok selv er den strengeste dommer, når det kommer til en vurdering, er det absolut dejligt, at få positiv kritik fra andre, hvilket jeg er meget taknemmelig for.

Børn ser på kunst malerier. Børn og kunst en betydningsfuld kombination

Børn og kunst – Hvad kan kunst gøre for et barn?

Maleri – en gave for livet. Langt de fleste, der køber malerier hos mig, er voksne, der køber til sig selv eller som gave til andre voksne. Men så er noget faldet mig ind: Har du nogen sinde tænkt på at give et barn et maleri som gave – købe kunst til et barn?

Hestemaleri helbredende kunst

Helbredende kunst – kunst som alternativ behandling

Hvilken funktion skal samtidskunsten indtage? Provokation eller alternativ behandling? Ofte hører jeg diskussionen om, hvad der egentlig er kunst, og hvilken funktion samtidskunsten skal indtage.
En funktion kan være, at kunsten skal provokere, påpege tilværelsens og livets ulidelige uretfærdighed og ondskab, vise sindets fortrængte skyggesider mm.

Unikke malerier med personligt motiv

Unikke malerier

Vil du gerne være unik? Det er blevet mere og mere in at være unik. Vi vil alle sammen gerne skille os ud fra mængden og være noget specielt. Der er mange måder at gøre det på – et helt specielt navn – arkitekttegnet hus – overgå alle andre i en ekstrem sportsgren osv.

Hvordan bliver man kunstner - mal, mal , mal

Gå direkte til kunstnerens atelier og køb dine malerier

Når du går ud for at se på malerier og eventuelt vil købe et eller flere, kan du gøre det mange steder. Der er gallerier og online-kunstsamlinger, der formidler andres kunst. Men jeg vil vove at påstå, at den største og mest direkte oplevelse får du , hvis du kan gå direkte til kunstnerens atelier.

Købe store malerier til hjemmet. Tre dansemalerier på en stor væg

Store malerier

Store malerier – hvad vil det egentlig sige, for det er et meget relativt begreb. Nogle gange, når jeg får en bestillingsopgave på et maleri, og vi skal finde ud af størrelsen, bliver det meget tydeligt:
Kunden kan evt sige: Det skal være et stort maleri – sådan i hvert fald 30 X 40 cm
Ok – det er en størrelse, jeg vil betegne som meget småt.
Derfor vil jeg nu definere, hvad store malerier er hos mig.

Kunstner arbejder i atelieret

Hvordan bliver man kunstner

Der er uendelig mange grunde til i det hele taget at male, men jeg kan kun forholde mig til, hvorfor jeg gør det.For det første, fordi jeg kan. Det har jeg så ikke altid kunnet. På et tidspunkt havde jeg den der fornemmelse af at stå foran lærredet med et inderligt ønske om at dække det med det skønneste maleri. Når jeg så gik i gang med en dyb indlevelse og en inderlig følelse af skabertrang, blev det noget værre smøreri.

galleri og online galleri

Galleri og online galleri

Er kunst-gallerier meget finkulturelle? Der er mange, som forbinder kunst gallerier med noget, hvor man ikke rigtig tør gå ind. Dels fordi tingene er voldsomt dyre, og fordi man skal have super meget forstand på kunst, for ikke at føle sig som en hund i et spil kegler.

abstrakt maleri af kvinde, der vender ansigtet mod lyset og rækker armene opad

Abstrakt og figurativt maleri på samme tid

Hvad skal jeg vælge – figurative eller abstrakte malerier? Det er et spørgsmål, som mange stiller, ved valget af malerier til hjemmet eller firmaet. Det er et spørgsmål, der kan splitte parterne, som sammen er gået på jagt efter de helt rigtige malerier. Ja og hvad gør man, hvis den ene bedst kan lide abstrakte malerier, og den anden vil have, at det skal ligne noget?

dansemalerier - flamencodansere i røde kjoler

Hvad er meningen?

Ideologien og meningen bag et firma. For nogen tid siden snakkede jeg med en veninde, som er iværksætter med nogle fantastiske bomløse dressursadler, som virkelig gør livet en hel del behageligere for mange heste. Ideologien og meningen med hendes firma er til at få øje på.

Dansemaleri af fire flamencodansere i røde kjoler. Kvindens kraft

Kvindens kraft – malerier af kvinder

Hvor står kvinderne i forhold til mændene? Og kan malerier af kvinder ændre noget der? I Saudi Arabien havde kvinderne lige fået stemmeret, men måtte stadig ikke køre bil. En kvinde var blevet straffet for at køre alligevel, men kunne ikke komme i rigtigt fængsel, da hun stadig blev betragtet som en teenager og umyndig – hun var nemlig ikke fyldt 30 endnu.

Atelier

Kom på virtuelt besøg i Atelier HBH-Art

Bevægelsesfriheden er mildt sagt lidt begrænset for tiden, så det er om at være kreativ for ikke at gå helt i sort. Derfor vil jeg invitere på virtuelt besøg i mit atelier, hvor der er masser af farver, og ingen behøver at gå i sort. På videoen viser jeg det, jeg har i gang lige nu på den helt smittefri måde.

Lær at male - en maleevent i Odsherred rescue center, hvor kunstmaler HBH maler blandt dyrene

Danmark er lukket ned – Hvad skal vi lave? – Malekursus?

Masser af tid? Brug den evt til at finde din kreativitet. Alle udadvendte aktiviteter er lukket ned, og du har masser af tid til eftertanke  – og måske kedsomhed. Hvad gjorde du som barn, når du ikke måtte komme ud og lege, og bedsteveninden ikke var til at få fat på? Du tyede måske til blyant, farver og papir, og inden længe havde tegningerne opslugt dig, og alle fortrædelighederne var trængt i baggrunden.

Dansemaleri af fire flamencodansere i røde kjoler. Kvindens kraft

Kvindernes internationale kampdag

Hvor langt er vi kommet i kvinders frigørelse? Igen er vi nået til kvindernes internationale kampdag. Den har jeg startet med at læse det indlæg, jeg skrev for fire år siden (se nedenstående) og spekulerer nu på, om vi er kommet videre siden da. Jeg ved det ikke rigtig. Prøv selv at bedømme det.

oliefarver af rene farvepigmenter til oliemalerier

Oliemalerier

Er det en fordel at maleriet er malet med olie?
Oliemalerier på lærred som er mere end 100 år gamle eksisterer endnu, hvorimod den vandbaserede akrylmaling er et nyere fænomen. Vi ved ikke, hvor længe sådan et maleri kan holde, eller hvad der sker med det, når det runder de 100 år. I princippet kan vi sige, at det er lige meget, da vi selv sjældent holder så længe. Men netop malerier er noget, som går i arv, så måske er det ikke så lige meget endda, og det er sikrere at holde sig til et oliemaleri på lærred.

Lær at male på et online malekursus

Kreativitet – en vigtig evne i vores liv

Kreativitet – tror jeg – er en af de bedste ventiler, vi har. Hvis du tænker på alle de følelser, vi bærer rundt på – mange af dem stemplet som negative: Vrede, sorg, angst, had i forskellige grader og udformninger, så aner vi for det meste ikke, hvad vi skal stille op med dem.

De kan føles så belastende, men i virkeligheden er de også en fantastisk ressource, hvis vi ved, hvordan vi skal bruge dem.

Malerisk motiv fra mit lokalområde i Skuldelev

Se gennem kunstnerens øjne

At være farveblind eller det modsatte. Forleden dag gik det op for mig, at når jeg tager kunstnerbrillerne på, så ser jeg flere farver og nuancer, end man normalt gør. Jeg har hørt om det at være farveblind, men for mig er det nok det modsatte – at se farver mere intenst.

Finde malerier Kunst til stuen - Maleri over sofaen. Hestemaleri malet i olie på lærred.

Hvordan finder jeg det rigtige maleri?

Hvordan starter jeg, hvis jeg vil finde malerier til mit hjem eller firma? I dag er der rigtig mange muligheder for at se på malerier. Du kan starte på nettet med en billedsøgning for at kredse ind, hvad du kan lide. Kontakte kunstnerne – evt på en af de mange kunstrunder, der bliver afholdt.
Læs videre i denne artikel og få nogle gode råd.

Farverigt maleri af Totemdyr - Tiger, der kigger direkte på dig

Totemdyr – en kraftfuld hjælper

Flere og flere oplever at have en hjælper i form af et dyr – f.eks i healings-arbejde. Et såkaldt totemdyr eller et kraftdyr. Hvis du føler, du har et dyr som hjælper, kan det være fantastisk at manifestere det i et maleri. Det kan også være, jeg allerede har malet det, og det bare venter på dig.

Maleri af heste og fantasilandskab

Kunstnerens rolle

Art-Battle. Her i sommer deltog jeg i en art-battle – en kunst kamp, hvor jeg malede om kap med 5 andre kunstnere. Det var naturligvis kun for sjov, og alligevel gik jeg til den med alt, hvad jeg havde i mig, og blev vanvittig glad og stolt af at vinde.

Det indre kompas - følg dit hjerte

Det indre kompas

Indholdsfortegnelse1  Motivationen – den indre eller ydre1.1 Missioneren1.2 Individualitet1.3 Barnepige-regler1.4 Det indre kompas1.5 Trafikchikaner med ansvar og hensyn1.6 Det inderste … Læs mere

detalje af tigermaleri undervejs. Øjne og snude

Gang i maleprocessen

Aktivitet i atelieret. Siden nytår har jeg arbejdet meget med bestillingsmalerier, som var solgt på forhånd, så jeg havde ikke så meget at vise frem. ng med mine egne ting, og hele atelieret emmer af aktivitet.

købe kunst - maleri med lys og dansende kvinder med sjal

Hvad koster et godt kunst maleri?

Hvad koster et maleri? For nogle år siden stod jeg på Glyptoteket og så på et kunst maleri af van Gogh. Jeg kunne næsten mærke ham gennem maleriet, og oplevelsen var stærk. Farverne, motivet, energien talte i den grad til mig.
Selvfølgelig ville jeg gerne eje det maleri, men behøvede ikke engang at kigge i pungen eller hele min bankkonto for at konstatere, at der ikke var råd.

maleri af løveunge der kigger på dig

Inspiration til malerier – Atelier HBH-Art

Hvordan kan du blive ved med at få inspiration til dine malerier? Det er et spørgsmål, jeg ofte bliver stillet, og den slags spørgsmål er så gode, for de får mig til at tænke. Dette spørgsmål om inspiration får mig til at tænke på, hvad det er, jeg vil med min kunst, og om det holder.

Maleri af flamencodanser med stor udstråling. Flamencodanser i moden alder og et barsk udtryk. Hun danser i en rød kjole

Flamenco malerier og erotisk kunst

Forleden dag blev jeg spurgt, om jeg ville udstille i et galleri, med fokus på erotisk kunst. Han, der spurgte, fandt mine malerier – om end ikke direkte erotiske – så meget sensuelle. Det tænkte jeg en del over. Specielt hvorfor jeg bestemt ikke vil karakterisere mine dansemalerier som erotiske. Det at putte dem i kassen med det sensuelle, er også en grov forenkling af det, som jeg vil udtrykke, for der er så meget mere.

Originale malerier spirituelt maleri af healende hest og danser

Spirituelle malerier – healingsmalerier

Spirituelle billeder. Faktisk har jeg slet ikke haft nogen intentioner om at male spirituelle malerier eller såkaldte healingsmalerier. Jeg har bare malet, hvad der er faldet mig ind. Det er først senere, at jeg har fået en feed back om, at der er en speciel energi i nogle af malerierne, og at nogle behandlere har følt, at den energi har hjulpet i deres healingsarbejde, og at de faktisk kan komme under betegnelsen spirituelle malerier.

Malerlærred spændes op

Malerlærred

Det er da noget man køber hos Søstrene Grene. Ja de har nogle udmærkede lærreder – og nej. Ikke hvis … Læs mere

Farvepigmenter blå farve

Kvalitetskunst

Ja det kan enhver jo komme og sige….Jeg har lige deltaget i en debat om kunst, kvalitet og selvkritik. Det fik mig til at tænke på, at det er vældig nemt at give sin egen kunst mærkaten “kvalitetskunst” OK bevis det! Læs mere

Maleri af los - helt afstresset. Den ligger med hovedet på poterne

Kunsten at leve livet

Hvorfor er livet nogen gange så svært? Nogen gange kommer jeg i det filosofiske hjørne, og denne gang har jeg tænkt på, om det at være billedkunstner også kan forbedre rollen som livskunstner. På en eller anden måde synes jeg, kunsten har bragt noget godt ind i mit liv. Det er kunsten og modet til at holde fast på det, der føles virkelig rigtigt.

Heste skulptur støbt i massiv bronze

Heste-mennesker – Se her! hestekunst til jer, der elsker heste

På denne side vil jeg samle det, jeg kan tilbyde af hestekunst – skulpturer og malerier til jer, der elsker heste. Jeg er selv rytter, og har haft hest i mange år, så efterhånden har jeg hestens krop, bevægelse og udtryk helt inde i hjertet. Det nyder jeg godt af, når jeg afbilleder den i malerier eller skulpturer.