Temperamenter – 140 X 135 cm

kr.12.500

Oliemaleri på lærred
Str. 135 x 140 cm

Varenummer (SKU): Temperamenter Kategori:

Beskrivelse

Maleri med mennesker – dansende kvinder i røde kjoler. De træder frem fra et abstrakt fantasilandskab og fortæller en historie via deres kropssprog.

Dette er et maleri med mange stemninger. Jeg malede det i en periode, hvor en veninde, som selv er flamencodanser, oplevede en shit-storm. Jeg var oprørt over, hvor dumme og grusomme folk kunne være i al deres uvidenhed om den konkrete sag. Jeg malede dette maleri med alle de mørke kræfter omkring danseren, som til en hver tid har holdt stand via sin egen kraft. Altså et ret voldsomt tema.

Så var der en, der kiggede på det og sagde, at der var meget livsglæde i det billede. Hun tog ikke fejl, for der er også livsglæde. Den glæde der er ved at stå stærkt og hvile i sig selv trods al den ydre turbulens.

Dette billede afspejler også selve flamencoens sjæl, der er en konstant dualisme mellem glæde og vrede – lys og mørke – liv og død – lykke og sorg osv.

At maleriet hedder Temperamenter er også en afbildning af det mit eget temperament har bibragt mig – ikke mindst da jeg var barn, og det var meget upopulært at være temperamentsfuld. Nu ville jeg ikke undvære det, da temperamenterne også giver kraft til kunsten.

Se alle malerier til salg her

Yderligere information

Brand

HBH-Art