You cannot copy content of this page - Du kan ikke kopiere fra denne side.
malerier af heste

Hestemalerier

Malerier der fanger hestens stærke udtryk, skønhed og bevægelse.

Det smukke spirituelle dyr, som hjalp shamanerne over i åndeverdenen

Derfor maler jeg malerier af heste

 

En vigtigt motiv blandt mine malerier er heste. Det er utroligt smukke dyr med den udstråling i krop og bevægelser – og ikke mindst i øjnene – som jeg også ser hos dansere. Derfor er heste og dansere et evigt tilbagevendende tema i mine malerier.

Hesten er et spirituelt dyr, og efter sigende det dyr, som hjælper shamanen over i åndeverdenen.

Den spiritualitet mærker jeg til stadighed hos mine egne heste, hvor kommunikationen og samhørigheden er både stærk og uendelig skrøbelig.

At udtrykke det i ord, kan hurtigt blive banalt eller sentimentalt, men det er det forhold til hesten, som jeg skildrer i mine hestemalerier.

At skabe kunst over hestemotivet

Heste har siden den blev en del af den menneskelige kultur haft en både meget praktisk og en næsten mytisk status. Maleri med heste er bestemt ikke nogen ny opfindelse i kunsten, men et til stadighed uudtømmeligt motiv.

Efter vi er holdt op med at bruge hesten som arbejdsdyr, er den gået ind i vores fritid og blevet en blanding af  kæledyr og hobbyredskab.

For mig er det vigtigt, at uanset hvilken status den har, at vi respekterer hesten for det, den er i sig selv – en skabning som i høj grad hører naturen til, selvom der ikke findes mange vilde hesteflokke mere. Men den har alligevel en natur, som vi bør gøre plads til i vores relation til den.

I mine hestemalerier, er det den frie hest, jeg afbilleder. Heste uden grime, saddel eller andet. Det er den frie hests udtryk, jeg søger, og hvis jeg finder det i min egen hest, bliver jeg stolt og glad over, at den også vælger at være sammen med mig.

På det seneste er det specielt øjnene, jeg fokuserer på i mine hestemalerier. Det er der, jeg finder et dybt udtryk, som næsten opstår af sig selv, mens jeg maler.

Vil du have et maleri af din hest så

kig på maleri på bestilling

 

Hestemalerier

Se alle malerier her

Med de forskellige motiver

 

dyremalerier

Call Now Button