Maleri på bestilling

Realiser dit drømmemaleri

Maleri på bestilling

Et maleri på bestilling er måske ikke så dyrt, som du tror

Bestillingsopgaver

Jeg udfører meget gerne bestillingsopgaver, da jeg rent teknisk kan male næsten hvad som helst. Derfor er det interessant at male et maleri på bestilling, hvor der er nogle givne rammer. Sådan lidt som med dogmefilm – så bliver dette et dogmemaleri, hvor jeg får nogle regler at arbejde efter.

Hvad koster det?

Maleri på bestilling er ikke så svært eller dyrt, som du måske forestiller dig. Der er mange, der spørger mig, om det ikke bliver meget dyrere at bestille et maleri, end at købe et af dem, som jeg allerede har malet.

Både ja og nej. Bestiller du et maleri, som ligger indenfor det, jeg normalt maler, koster det ikke mere, end et af mine andre malerier. Det kan nemlig indgå blandt mine øvrige værker, hvis du fortryder.

Bestiller du et maleri, som er meget personligt for dig, ligger prisen fra


3.900 kr for en størrelse på 40 X 40cm

Jeg maler dem fra 40 X 40 cm op til ca 135 X 120 cm, som koster 15.000 kr.

Format og størrelse er meget individuelt, og det beslutter vi sammen ud fra den enkelte opgave, og prisen bliver fastsat efter det.

Selvom størrelses-eksemplet er kvadratisk, er der mange formater at vælge imellem: Aflangt, på højkant, liggende mm.

Halvdelen betales ved bestilling og resten ved modtagelsen.

Kopiering af andres værker

Det er noget jeg ikke gør.

Dels fordi det er ulovligt og dels fordi, jeg vil arbejde med mit eget udtryk og ikke bare være kopist. Kopiering af malerier har jeg også skrevet en artikel om.

Jeg havde en bestilling, hvor kunden ønskede en kopi af et maleri, som hun havde fundet på nettet, og som hun havde forelsket sig i.

Da jeg som sagt ikke kopierer andres malerier, tilbød jeg at male min egen version af motivet, som var en kvinde ved kanten af en sø, hvilket jeg synes er et meget stemningsfuldt motiv. Det blev til dette maleri:

Maleri på bestilling

Et forsøg uden købsforpligtelse

I det her tilfælde blev kunden mere glad for dette resultat, end maleriet, hun i første omgang ville have kopieret. Og så blev det hendes helt eget maleri og ikke en kopi.

Når jeg gør det på den måde, at jeg tilbyder noget andet, end kunden ønsker i første omgang, er det uden nogen købsforpligtelse.

Jeg tager opgaven som en interessant udfordring, men i langt de fleste tilfælde ender det med super tilfredshed.

Et personligt maleri

Der findes ikke noget mere unikt end et originalt maleri. Maleriet kan endda komme til at indeholde et motiv, som har en helt speciel betydning for dig, så det også bliver et meget personligt maleri.

Det kan være et minde om en speciel begivenhed: Bryllup – sølvbryllup …mennesker, der står dig nær, et kæledyr eller hvad som helst. Jeg har lavet en del af den slags malerier på bestilling, hvor jeg enten selv tager fotos, eller får udleveret nogle.

Disse billeder vil indgå i mit billedunivers, hvor mine specialer er stemning, kropssprog, følelser mm. Hvis du går med en tanke om et bestemt maleri, men ikke selv kan udføre det, så kan jeg måske hjælpe dig.

Farver

Farverne betyder meget i et maleri, og derfor er det heller ikke sjældent, at der indgår et ønske om en speciel farveholdning i maleriet. Holder du af malerier i varme farver eller kolde farver, skal det være blå eller røde nuancer. Det tager jeg hensyn til.

Det var tilfældet i dette maleri, hvor jeg skulle holde mig inden for tre bestemte nuancer:

maleri på bestilling

At få en opgave med et specielt motiv, synes jeg er en dejlig udfordring, så længe det holder sig inden for, hvad jeg selv kan stå inde for.

Ideer til bestillingsopgaver

Portræt af menneske

En nærliggende opgave er et portræt af et menneske, der betyder noget specielt.

Ved sådan en opgave kan jeg godt lide at tage hele personen med og de ting som er karakteristiske.

Se eksempler her af

Portræt Lise Nørgård malet i olie på lærred
Portræt Bodil Udsen malet i olie på lærred
Portræt maleri af direktør på Vestforbrændingen
Maleri af Lone Drøscher og orangutangerne
Portrætmaleri af flamencodanseren Selene Munoz. Både nærbilledee af hendes ansigt og Selene som danser i hel figur
Portræt maleri af Flamencodanseren Selene Munoz
Portræt af Flamencodanseren Selene Munoz som danser og med fokus på hendes ansigt

Portræt af kæledyr

Se siden om Dyre-portrætter

Da vores kæledyr desværre har en alt for kort levealder – med mindre vi holder skildpadder og papegøjer, så er det dejligt at forevige dem på et udtryksfuldt portræt.

Jeg maler gerne alle slags dyr. De opgaver, jeg har fået har dog mest været hunde.

Nogle af dem kan du se her:

Katte-portræt

Som du kan se, arbejder jeg med forskellig udtryksform – om det skal være mere traditionelt, eller det jeg kalder et energiportræt, hvor jeg har kontakt til hunden i selve maleprocessen.

Det giver ofte nogle resultater, som kan overraske mig selv, som den mørke hund, der har sneget sig ind i det første maleri af grækerhunden Mille. Den har jeg ikke haft noget aktivt med at gøre.

Hesteportræt

Dem har jeg efterhånden også lavet en del af.

Også her bruger jeg forskellig udtryk alt efter om det skal være et klassisk hesteportræt eller et energiportræt.

Andre malerier jeg har malet på bestilling

En nyfortolkning af et af mine egne malerier

Nedenstående maleri var der en kunde, som havde forelsket i. Han var dog lidt for længe om at beslutte sig, så da han kom og ville købe det, var det solgt. Jeg tilbød at male et med samme motiv, men det ville ikke blive magen til. Når det var færdigt, kunne han så tage stilling til om det kunne erstatte det andet.

Det blev til det andet maleri, som faldt i rigtig god jord. Datteren skrev en billedanalyse-opgave om det, og den sluttede med det, som hun oplevede i maleriet. Det rørte mig dybt, og her er ordene:

“Mod lyset”

Jeg ser stien som mit liv. Jeg ser stien som en opgave, en periode, den kan illustrere mange ting. Men et er at, jeg kommer altid igennem det, jeg kan se lyset for enden. Jeg går Mod Lyset. På stien er der forhindringer, og der er opture. Inden jeg går i gang med en opgave, ligger alt foran mig, det er nemt at komme i gang med, og alligevel venter jeg til sidste øjeblik. Derfor bliver stien lang, og det ender med, at jeg må løbe igennem skoven og tænke, at jeg når det aldrig. Indtil jeg drejer om et hjørne, hvor jeg kan ånde lettet op og se lyset for enden, men jeg skal først over en vej. Jeg må lige give det sidste, jeg har i mig! Denne opgave skal være perfekt, jeg har så travlt at jeg ikke ser mig for, før jeg går over vejen og jeg bliver forskrækket, idet der kommer en bil susende, men mit resultat bliver godt, fordi lyset altid var foran mig, og det var for enden. Jeg fik et godt resultat men næste gang vil jeg tage det bid for bid, jeg vil gå gennem skoven og nyde naturen. Jeg vil se mig for, når jeg skal over vejen og jeg vil stadig yde mit bedste. Jeg har bare mere tid. Men lige meget om man skynder sig eller har god tid, så gør man det samme. Man går Mod Lyset”

Herunder er først det oprindelige maleri og derefter den nye bestilling:

maleri på bestilling

maleri på bestilling

Få en hel strand ind i stuen

En anden bestilling var et strandbillede, som er 200 X 75 cm. Oprindelig var det dette maleri, de godt kunne lide, men det var alt for småt 60 X 60 cm.

At få det omsat til 200 X 75 cm var en udfordring, der faktisk gav meget mere til billedet, idet der virkelig kom den oplevelse af en bred strand.

Maleri på bestilling
Maleri på bestilling

Går du med drømmen om et specielt maleri, så er det bare at snakke med mig, og så ser vi, om det kan lade sig gøre.

Jeg tager gerne en udfordring op, så kontakt mig, hvis du tænker på at få lavet et maleri på bestilling

Og et maleri på bestilling er ikke færdigt, før du er tilfreds.


Se alle malerier her