Realiser dit drømmemaleri

Maleri på bestilling

Et maleri på bestilling hvis du vil have noget helt specielt

Se faq om at bestille et maleri

Maleri på bestilling

Bestil et maleri

Jeg udfører meget gerne bestillingsopgaver, da jeg rent teknisk kan male næsten hvad som helst. Derfor er det interessant at male et maleri på bestilling, hvor der er nogle givne rammer. Sådan lidt som med dogmefilm – så bliver dette et dogmemaleri, hvor jeg får nogle regler at arbejde efter.

Ønsker du, at jeg skal kopiere et maleri må jeg dog klart sige nej. Jeg kopierer ikke – hverken andre eller mig selv.

Hvad koster det?

Selvom det er spændende at male bestillingsmalerier, kræver det en del mere både tid og arbejde, end at male frit efter mit eget hjerte og inspiration. Derfor bliver prisen – med et slag på tasken – omkring en halv gange dyrere, end et af mine færdige malerier.

Et maleri i størrelsen 100 X 75 cm som normalt koster 6.900 kr. vil komme til at koste omkring 10.500 kr.
Dvs. ud fra den størrelse, du ønsker, lægger du 50% på prisen, og du har en ca. pris for din bestilling

OBS Mindste str. for bestillingsmaleri er 40 X 40 cm, som normalt koster 2500 kr. – bestillingsmaleri 2500 + 50% = 3750 kr.

Det kan så variere alt efter opgavens karakter. Et portræt er det mest krævende, og der kan prisen blive noget højere.

Vil du bestille et maleri?

Har du en ide om dit drømmemaleri, så kontakt mig

  • På telefon 2091 1866
  • Eller på mail hbh@hbh-art.dk

og vi kan finde ud af det sammen mht motiv, størrelse og pris.

Når det er på plads, får du en faktura på halvdelen af beløbet, som er et depositum ved bestilling, og resten betaler du først, når du er tilfreds med maleriet og klar til at modtage det.

Halvdelen betales ved bestilling og resten ved modtagelsen.


Inspiration og ideer til maleri på bestilling

Bestil et portræt-maleri

Et oplagt valg og noget af det mest personlige, er et malet portræt som et varigt minde om en af dine nære. Og nej jeg behøver ikke en levende model til at sidde i timevis i mit atelier.

At male portrætmalerier forekommer mig at være en af de sværeste discipliner indenfor malerkunsten. Det skal gerne ligne. Det i sig selv er svært nok. Og så er det ikke nok. At tage et foto af en person og male et vellignende portræt af det foto, bliver for mig bare et billede af et billede, som allerede er lavet.

Og hvad er det at ligne? Enhver person er meget kompleks, og har fantastisk mange ansigter og udtryk. Så er det at finde den side af personen, som det skal ligne.

Jeg har givet mig i kast med det nogle gange, og der prøver jeg at tage flere sider af personen med.

Herunder vil jeg fortælle lidt om, hvordan jeg maler portrætter:

Portræt af Nina

Dette portræt 100 x 85 cm malede jeg ud fra et fotografi, da hun befandt sig ca. 8000 km væk og ikke måtte vide noget om det.

Jeg vidste ikke noget om hende, men fik undervejs nogle flere fotos, der kunne vise hendes sammensatte personlighed.

Portræt maleri ud fra foto

Dette var modelfotoet, og resultatet blev modtaget sådan her:
Rosenstand@Rosenstand_SEO
·Jeg har aldrig før prøvet at bestille et maleri – og da slet ikke et, hvor kunstneren er 8.000 kilometer væk og kun har et foto at arbejde med. Men jeg fik https://hbh-art.dk til at male Nina i den stil, Helle (kunstneren) er kendt for. Er sgu vild med det!

portræt maleri af smuk georgisk kvinde

Portræt i olie på lærred 100 X 85 cm malet ud fra foto

Det var en fantastisk spændende opgave, da jeg gennem arbejdet skulle pejle mig ind på hendes personlighed. På et tidspunkt kom hun hele tiden til at le på maleriet, og jeg fik så at vide, at hun er voldsomt lattermild, og sådan dukkede hun frem lidt efter lidt.

Det er et af mine mere klassiske portrætter uden andet end kvinden selv.

Portræt af flamencodanseren Selene Munoz

For nogle år siden malede jeg tre portrætmalerier af flamencodanseren Selene Munoz – en internationalt kendt flamencodanser med rødder i Danmark. Hende fik jeg lov til at bruge som model, og det var meget enkelt at vælge udtrykket, for hun er så meget danser, at det måtte være det , som var hovedtemaet.

Nogen kan måske huske hende fra indslaget Knæk Cancer  i Vild med dans.

Men udover danseren på scenen, har hun også en blidhed, som jeg ville have ind i ansigtet øverst i det første portrætmaleri her:

Portrætmaleri af flamencodanseren Selene Munoz. Både nærbilledee af hendes ansigt og Selene som danser i hel figur
Portræt maleri af Flamencodanseren Selene Munoz
Portræt af Flamencodanseren Selene Munoz som danser og med fokus på hendes ansigt

Portræt som gave

Et af de første bestillings-portrætter, jeg malede, var af direktøren for Vestforbrændingen. Han skulle have maleriet, da han gik af som direktør.

Det var vigtigt, at man kunne se hans arbejdsplads i billedet samt hans fritidsinteresse som ivrig badmintonspiller.

Der havde jeg også kun nogle få fotos, og han måtte ikke vide noget, så jeg kunne ikke møde ham i virkeligheden.

Portræt maleri af direktør
Portræt maleri af direktør på Vestforbrændingen

Portræt maleri af direktør som aftrædelsesgave

Portrætter som ikke er bestillinger

Portræt af nogle stærke kvinder

For nogen tid siden var jeg på et kursus i portrætmaleri, da jeg gerne ville forbedre min teknik. Jeg valgte at male disse to kendte kvinder med masser af livets spor.

Tidligere havde jeg forsøgt mig, men uden held. Så jeg vidste, jeg havde fået noget ud af kurset, da jeg blev meget tilfreds med resultaterne her.

Lise Nørgård og Bodil Udsen. To kvinder, som jeg beundrer meget.

Portræt Lise Nørgård malet i olie på lærred
Portræt Bodil Udsen malet i olie på lærred

Kopiering af andres værker

Det er noget jeg ikke gør.

Dels fordi det er ulovligt og dels fordi, jeg vil arbejde med mit eget udtryk og ikke bare være kopist. Kopiering af malerier har jeg også skrevet en artikel om.

Jeg havde en bestilling, hvor kunden ønskede en kopi af et maleri, som hun havde fundet på nettet, og som hun havde forelsket sig i.

Da jeg som sagt ikke kopierer andres malerier, tilbød jeg at male min egen version af motivet, som var en kvinde ved kanten af en sø, hvilket jeg synes er et meget stemningsfuldt motiv. Det blev til dette maleri:

Maleri på bestilling

I det her tilfælde blev kunden mere glad for dette resultat, end maleriet, hun i første omgang ville have kopieret. Og så blev det hendes helt eget maleri og ikke en kopi.

Bestil et personligt maleri

Der findes ikke noget mere unikt end et originalt maleri. Maleriet kan endda komme til at indeholde et motiv, som har en helt speciel betydning for dig, så det også bliver et meget personligt maleri.

Det kan være et minde om en speciel begivenhed: Bryllup – sølvbryllup …mennesker, der står dig nær, et kæledyr eller hvad som helst. Jeg har lavet en del af den slags malerier på bestilling, hvor jeg enten selv tager fotos, eller får udleveret nogle.

Disse billeder vil indgå i mit billedunivers, hvor mine specialer er stemning, kropssprog, følelser mm. Hvis du går med en tanke om et bestemt maleri, men ikke selv kan udføre det, så kan jeg måske hjælpe dig.

Avisartikel om maleri på bestilling

Farver

Farverne betyder meget i et maleri, og derfor er det heller ikke sjældent, at der indgår et ønske om en speciel farveholdning i maleriet. Holder du af malerier i varme farver eller kolde farver, skal det være blå eller røde nuancer. Det tager jeg hensyn til.

Det var tilfældet i dette maleri, som du kan se i ovenstående artikel, hvor jeg skulle holde mig inden for tre bestemte nuancer:

maleri på bestilling

At få en opgave med et specielt motiv, synes jeg er en dejlig udfordring, så længe det holder sig inden for, hvad jeg selv kan stå inde for.

Bestil et portræt af kæledyr og heste

Et portrætter behøver ikke bare at være af mennesker, men jeg får også rigtig tit opgaver af dyr – både kæledyr og heste.

Da vores elskede dyr desværre har en alt for kort levealder – med mindre vi holder skildpadder og papegøjer, så er det dejligt at forevige dem på et udtryksfuldt portræt.

Jeg maler gerne alle slags dyr.

Se siden om Dyre-portrætter

Andre malerier jeg har malet på bestilling

En nyfortolkning af et af mine egne malerier

Dette maleri var der en kunde, som havde forelsket i. Han var dog lidt for længe om at beslutte sig, og da han kom og ville købe det, var det solgt.

Jeg ville ikke kopiere det, men tilbød at male et ud fra samme motiv. Og det ville ikke blive magen til. Når det var færdigt, kunne han så tage stilling til om det kunne erstatte det andet.

Det blev til det andet maleri, som faldt i rigtig god jord. Datteren skrev en billedanalyse-opgave om det, og den sluttede med det, som hun oplevede i maleriet. Det rørte mig dybt, og her er ordene:

“Mod lyset”

Jeg ser stien som mit liv. Jeg ser stien som en opgave, en periode, den kan illustrere mange ting. Men et er at, jeg kommer altid igennem det, jeg kan se lyset for enden. Jeg går Mod Lyset. På stien er der forhindringer, og der er opture. Inden jeg går i gang med en opgave, ligger alt foran mig, det er nemt at komme i gang med, og alligevel venter jeg til sidste øjeblik. Derfor bliver stien lang, og det ender med, at jeg må løbe igennem skoven og tænke, at jeg når det aldrig. Indtil jeg drejer om et hjørne, hvor jeg kan ånde lettet op og se lyset for enden, men jeg skal først over en vej. Jeg må lige give det sidste, jeg har i mig! Denne opgave skal være perfekt, jeg har så travlt at jeg ikke ser mig for, før jeg går over vejen og jeg bliver forskrækket, idet der kommer en bil susende, men mit resultat bliver godt, fordi lyset altid var foran mig, og det var for enden. Jeg fik et godt resultat men næste gang vil jeg tage det bid for bid, jeg vil gå gennem skoven og nyde naturen. Jeg vil se mig for, når jeg skal over vejen og jeg vil stadig yde mit bedste. Jeg har bare mere tid. Men lige meget om man skynder sig eller har god tid, så gør man det samme. Man går Mod Lyset”

Her er først det oprindelige maleri og derefter den nye bestilling:

maleri på bestilling
maleri på bestilling

Få en hel strand ind i stuen

En anden bestilling var et strandbillede, som er 200 X 75 cm. Oprindelig var det dette maleri, de godt kunne lide, men det var alt for småt 60 X 60 cm.

At få det omsat til 200 X 75 cm var en udfordring, der faktisk gav meget mere til billedet, idet der virkelig kom den oplevelse af en bred strand.

Maleri på bestilling
Maleri på bestilling

Malerier på bestilling som ferieminder og som gaver

Maleri på bestilling sølvbryllupsbillede med brudeparret og deres børn

En sølvbryllupsgave fra børnene. Der skule være bryllupsbilledet og et billede af hver af børnene i maleriet.

Se her hvad kunden sagde

Maleri af rejseminder fra Samos

Ferieminder fra Samos med fotos fra rejserne

Unikke malerier med personligt motiv

Ferieminder fra forskellige lande. Der var ingen fotos, men kun ønsker om bestemte motiver: Isbjørne, slædehunde, delfiner, nordlys, en ørn, en engel og et par gekkoer.

Maleri på bestilling ferieminder

Her var det faktisk et foto, jeg skulle gengive. Da var opgaven at få den helt rigtige stemning frem.

maleri på bestilling af to pukkelhvaler under vand

Dette maleri var en gave til kæresten, der elsker pukkelhvaler.

Se her, hvordan det blev modtaget

Går du med drømmen om et specielt maleri, så er det bare at snakke med mig, og så ser vi, om det kan lade sig gøre.

Jeg tager gerne en udfordring op, så kontakt mig, hvis du tænker på at få lavet et maleri på bestilling

Og et maleri på bestilling er ikke færdigt, før du er tilfreds.


Se alle malerier her

Hvad indebærer det at bestille et maleri?

Det betyder, at du selv kan vælge motivet og kan komme med ønsker om farverne. Selvfølgelig vælger du også tørrelse og format – alt sammen i samråd med mig.

Hvilke motiver kan bruges i et bestillingsmaleri?

De motiver, jeg mest har malet, er portrætter af heste og kæledyr. Et andet meget brugt motiv er ferieminder, hvor jeg bygger et maleri op med motiver fra forskellige ferieoplevelser.
Det kan også være noget helt andet – f.eks et landskab i nogle bestemte farver, en kvinde ved en sø eller hvad som helst. Et bestillingsmaleri er det maleri, du selv ville have malet, hvis du kunne.

Kan man få lavet alle opgaver?

Nej – der er ting, jeg ikke vil male. F.eks så kopierer jeg aldrig andres malerier. Det er både ulovligt og meget uinteressant, da jeg kun vil lave original kunst.
Derudover vil jeg ikke male noget, som går ud over mine etiske grænser.

Hvad koster det at få et maleri på bestilling?

Det er ca en halv gang dyrere end mine andre malerier, da det tager mere tid at male i forhold til en anden persons forventninger, end hvis jeg maler ud fra mit eget hjerte. Så hvis du ser på priserne på mine malerier i den størrelse, du ønsker og lægger ca 50% til, så er det nogenlunde den pris, jeg tager.
Og så skal halvdelen af prisen betales, når aftalen er bliver indgået.

Hvor lang tid tager det at få malet et maleri?

Det afhænger af størrelsen og opgavens karakter. Men du kommer aldrig bag i en kø, da jeg altid har flere malerier i gang på samme tid. Når jeg maler i olie, er der meget tørretid, og den udnytter jeg med at gå videre mellem malerierne.
Men minimum 2 måneder skal du regne med. Så sender jeg opdateringer undervejs, så du kan se, hvordan billedet udvikler sig.