Hestekunst til jer, der elsker heste – både malerier og skulpturer

Indholdsfortegnelse

Hestekunst

På denne side vil jeg samle det, jeg kan tilbyde af hestekunst – skulpturer og malerier til jer, der elsker heste.

Jeg er selv rytter, og har haft hest i mange år, så efterhånden har jeg hestens krop, bevægelse og udtryk helt inde i hjertet. Det nyder jeg godt af, når jeg afbilleder den i malerier eller skulpturer.

Hesten er ligesom danseren meget udtryksfuld i sine bevægelser, og det kropssprog, der bliver talt, bliver jeg vist aldrig træt at at male. Og ikke bare hestene alene, men også den kommunikation der kan være mellem hest og menneske, når de er i fuld harmoni.

Fælles for al min hestekunst er, at hesten altid fremstår frit – uden nogen form for seletøj, sadler eller rytter.

Hestemalerier

Den hestekunst, jeg har skabt mest af, er i olie på lærred. Jeg elsker at få hestene til at leve og bevæge sig. Nogle af malerierne får mig til at tænke på den situation, hvor jeg står ved leddet til en hestefold og kalder dem ind.

At se hele flokken komme tordnende mod mig uden at føle den mindste frygt. Tværtimod – så nyder jeg deres bevægelser og glæder mig til den blide kontakt disse store skønne dyr kan etablere.

hestemaleri i blå farver med fire heste, der kommer løbende ud fra maleriet

heste-portræt – hestekunst personligt til dig

Naturaristisk stil

Et maleri som det ovenfor, har jeg malet ud fra min egen erindring.

Men jeg kan også lave billeder af en bestemt hest, hvor jeg fanger lige dens unikke udtryk, hvilket jeg gør brug af, når jeg får bestilling på et hesteportræt.

Maleriet her er et temmelig naturalistisk portræt af en skøn knabstrupper.

hesteportræt af Knabstrupper

Hesteportrætter i mere løs stil

Endelig kan portrætterne også se sådan ud. Der bruger jeg min normale malestil, som er mere farverig og med en mere levende baggrund.

Den type malerier bliver malet meget på intuitionen, og jeg kan aldrig sige på forhånd, hvordan de kommer til at se ud.

Men indtil nu har kunderne hver gang klart genkendt deres hest i maleriet.

portræt af din egen hest. personlig hestekunst

Heste-skulpturer i keramik

At modellere heste er skønt, når jeg har hestens former i hænderne efter mange års strigling og pleje. Det har resulteret i en del skulpturer som disse – hestekunst i tre dimensioner:

Hestekunst i bronze

Jeg har længe gået med en drøm om at lave en større heste-skulptur i bronze, da noget af den ypperste hestekunst netop er hesteskulpturer i bronze. Nu har jeg gjort det.

Den vejer 13 kg. og er i massiv bronze. Jeg betragter den lidt som mit svendestykke – også fordi jeg blev nødt til at se, om jeg kunne lave den.

Det skulle ikke bare være en hvilken som helst wannabe hest, men den skulle være helt rigtig i bevægelse, proportioner og udtryk. Derfor fik jeg også en meget kritisk hestemassør til at gennemgå den, inden den blev godkendt.

Selvom den er sandstøbt findes der kun et eksemplar, som ikke er til salg.

Dog kan du få den støbt på bestilling.

Hest støbt i bronze som hestekunst

Jeg har også en enkelt mindre heste-skulptur tilbage.

Hestekunst i bronze på natursten