fbpx

Heste-mennesker – Se her! hestekunst til jer, der elsker heste

Hestekunst

På denne side vil jeg samle det, jeg kan tilbyde af hestekunst – skulpturer og malerier til jer, der elsker heste.

Jeg er selv rytter, og har haft hest i mange år, så efterhånden har jeg hestens krop, bevægelse og udtryk helt inde i hjertet. Det nyder jeg godt af, når jeg afbilleder den i malerier eller skulpturer.

Hesten er ligesom danseren meget udtryksfuld i sine bevægelser, og det kropssprog, der bliver talt, bliver jeg vist aldrig træt at at male – ikke bare hos hestene alene, men også den kommunikation der kan være mellem hest og menneske.

heste-portræt

Mange af mine malerier indeholder heste, men jeg kan også lave billeder af en bestemt hest, hvor jeg fanger lige dens unikke udtryk, hvilket jeg gør brug af, når jeg får bestilling på et hesteportræt.

hesteportræt af Knabstrupper
Hesteportræt af frederiksborgerhest

Maleriet her til højre er et temmelig naturalistisk portræt af en skøn knabstrupper, men jeg maler dem også i en friere stil som minder mere om min sædvanlige malestil som det her nedenfor

hestemaleri i blå farver med flere heste

Hesteportrætter i mere løs stil

Endelig kan portrætterne og se sådan ud. Der bruger jeg min normale malestil, som er mere farverig og med en mere levende baggrund.

Den type malerier bliver malet meget på intuitionen, og jeg kan aldrig sige på forhånd, hvordan de kommer til at se ud.

Men indtil nu har kunderne hver gang klart genkendt deres hest i maleriet.

portræt af din hest
hesteportræt af flere heste

Heste-skulptur

Jeg har længe gået med en drøm om at lave en heste-skulptur, og det er nu gjort.

Den vejer 13 kg. og er i massiv bronze. Jeg betragter den lidt som mit svendestykke – også fordi jeg blev nødt til at se, om jeg kunne lave den.

Selvom den er sandstøbt findes der kun et eksemplar, som ikke er til salg.

Dog kan du få den støbt på bestilling.

Hest støbt i bronze

Jeg har også nogle mindre heste-skulpturer. Den ene er en vinprop.

Hesteskulptur i bronze på natursten
Heste vinprop i bronze

Se mere her