Abstrakt og figurativt på samme tid

Hvad skal jeg vælge – figurative eller abstrakte malerier?

Det er et spørgsmål, som mange stiller, ved valget af malerier til hjemmet eller firmaet. Det er et spørgsmål, der kan splitte parterne, som sammen er gået på jagt efter de helt rigtige malerier. Ja og hvad gør man, hvis den ene bedst kan lide abstrakte malerier, og den anden vil have, at det skal ligne noget?

Når jeg maler, starter jeg som regel med et maleri, som kun er farver og former. Jeg kunne slutte der og have lavet et udmærket abstrakt maleri. Men jeg kan godt lige at få en historie ind i maleriet via nogle personer, dyr eller andet. De må gerne være meget minimalistiske – dvs der ikke skal være noget overflødigt i figurerne, men kun lige nok til, at de er der og fortæller en historie. En historie som ikke er entydig, men som kan ændre sig alt efter hvem, der ser på det.

På den måde maler jeg faktisk malerier, der både er abstrakte og figurative på samme tid. Det abstrakte maleri er fyldt med farver og former, du kan blive ved med at gå på opdagelse i, og samtidig er der noget genkendeligt. Dvs at du ikke behøver at vælge mellem abstrakte malerier og figurative, men kan få begge dele – malerier – abstrakte og figurative på samme tid.

Se mere om hvad abstrakt kunst er her

Læs også om firma kunst

Skriv en kommentar