Galleri og online galleri

galleri og online galleri

Indholdsfortegnelse

Kunst og galleri

Da jeg i 2008 besluttede at blive professionel kunstner, overvejede om jeg skulle finde et galleri og blive tilknyttet.

Men at skulle være afhængig af andres mening om, hvorvidt mine værker kunne sælges eller ej, og derudover skulle betale en større provision til en galleri ejer, var ikke tillokkende.

På det tidspunkt begyndte jeg at se nogle helt andre muligheder i den digitale verden, og valget faldt på at præsentere og sælge min kunst i et online galleri. og på denne side har jeg skabt et online galleri med malerier og skulpturer hvor du kan gå på opdagelse.

Kunst galleri i den virkelige verden eller som online galleri

Galleri har mange betydninger, som du kan se her i Wikipedia. Men jeg vil bruge det i betydningen kunst-galleri som en samling af malerier eller skulpturer.

Er kunst-gallerier meget finkulturelle?

Der er mange, som forbinder kunst gallerier med noget, hvor man ikke rigtig tør gå ind. Dels fordi tingene er voldsomt dyre, og fordi man skal have super meget forstand på kunst, for ikke at føle sig som en hund i et spil kegler.

Det er så ikke rigtigt. Kunst er for alle, der kan se og fornemme, og al kunst er ikke lige dyrt.

Den digitale verdens indflydelse på at se på kunst gennem online gallerier

Før i tiden var den almindelige måde at købe kunst på – med mindre man kendte en kunstner – at gå ind i et kunst galleri. Der var nogle mennesker med en viden, der gjorde dem i stand til at vejlede med købet. Desuden var selve galleriet garant for, at de kun forhandlede kunst af en vis kvalitet.

I dag er der langt flere muligheder med masser af online gallerier, og kunderne er på denne måde for en stor del overladt til sig selv. Det gør det både nemmere og sværere at bevæge sig ud i et kunstkøb. Nemmere fordi du kan gå ind på alle de online gallerier, du vil uden at skulle forholde dig til nogen kunsteksperter. Og sværere netop fordi du ikke kan læne dig op ad en eksperts vejledning.

Hvis du står og mangler vejledning i, hvordan du kan bedømme et maleri, så har jeg forsynet mit kunst online galleri med denne lille maleri guide

Udstillinger i gallerier

Undertiden bliver jeg spurgt om, jeg udstiller i gallerier. Det gør jeg, og der er en del gallerier på mit CV
Desuden har jeg i to år været fast tilknyttet et galleri i Hillerød – Gallery ArtTour. Det er et fælles galleri med mere end 20 kunstnere, der udstiller sammen

Et galleri kan være en rigtig god hjælp til markedsføringen. Ulempen er, at de naturligvis skal have noget for den markedsføring, de udfører, og for det at lægge lokaler til. Derfor betaler kunstneren mellem 20 og 60% i provision af salget, og det fordyrer malerierne.

Online galleri

Derfor har jeg hovedsagelig satset på online galleri på min egen webside. Det kan holde mine priser nede, og når jeg ind imellem udstiller på gallerier, betaler jeg selv provisionen uden at forhøje priserne. En forhøjelse ville ikke alene gå ud over malerierne, der er i galleriet. Det er nemlig ikke fair at konkurrere med gallerierne ved at sælge til lavere priser direkte fra atelieret.

Ulempen ved online gallerier er, at billederne ikke gengiver kunsten, som hvis du så den i virkeligheden. Derfor er et online galleri kun vejledende, og du skal sikre dig, at du kan se værkerne i virkeligheden, inden købet ikke længere kan fortrydes.

Gå direkte til kunstnerens atelier eller galleri og få en oplevelse

I mangel af et fysisk galleri i sammenhæng med mit atelier, hvor jeg kan hænge malerierne op som en udstilling, kan jeg til gengæld invitere dig inden for i mit atelier – klik på linket og se meget mere om, hvad du kan opleve der, hvor kunsten skabes, og du kan møde kunsteneren.

Igen kan det måske være lidt grænseoverskridende, at ringe til en kunstner og aftale et besøg, hvis du ikke lige er indstillet på at købe noget, men bare vil se dig om i første omgang. Men hos mig kan jeg i hvert fald sige, at du er velkommen under alle omstændigheder. Ring på 20911866 og jeg har for det meste tid.

En anden mulighed er også at kigge efter kunstrunder og åbne atelierdøre. Det er arrangementer, hvor mange kunstnere i et område holder åbent samtidig, og du kan helt uforpligtende tage rundt og se, hvad hver især byder på.

Forstand på kunst?

Det springende punkt, når du tager ud og kigger på kunst, er det der med at have forstand på kunst. Og jeg kan love dig, at du har mere forstand, end du måske tror.
Læs denne artikel “Hvordan ved jeg, om et maleri er godt?”

Helle Borg Hansen

Fernisering i Galleri Liisberg
Fra ferniseringen i Galleri Liisberg i Hundested