Dansemaleri af fire flamencodansere i røde kjoler. Kvindens kraft

Kvindens kraft

Hvor står kvinderne i forhold til mændene? Og kan malerier af kvinder ændre noget der? I Saudi Arabien havde kvinderne lige fået stemmeret, men måtte stadig ikke køre bil. En kvinde var blevet straffet for at køre alligevel, men kunne ikke komme i rigtigt fængsel, da hun stadig blev betragtet som en teenager og umyndig – hun var nemlig ikke fyldt 30 endnu.

Dansemaleri af fire flamencodansere i røde kjoler. Kvindens kraft

Kvindernes internationale kampdag

Hvor langt er vi kommet i kvinders frigørelse? Igen er vi nået til kvindernes internationale kampdag. Den har jeg startet med at læse det indlæg, jeg skrev for fire år siden (se nedenstående) og spekulerer nu på, om vi er kommet videre siden da. Jeg ved det ikke rigtig. Prøv selv at bedømme det.

Maleri af flamencodanser med stor udstråling. Flamencodanser i moden alder og et barsk udtryk. Hun danser i en rød kjole

Flamenco malerier og erotisk kunst

Forleden dag blev jeg spurgt, om jeg ville udstille i et galleri, med fokus på erotisk kunst. Han, der spurgte, fandt mine malerier – om end ikke direkte erotiske – så meget sensuelle. Det tænkte jeg en del over. Specielt hvorfor jeg bestemt ikke vil karakterisere mine dansemalerier som erotiske. Det at putte dem i kassen med det sensuelle, er også en grov forenkling af det, som jeg vil udtrykke, for der er så meget mere.