fbpx

Farverige og flotte billeder

Heldigvis får jeg mange positive kommentarer til mine billeder. Selvom jeg nok selv er den strengeste dommer, når det kommer til en vurdering, er det absolut dejligt, at få positiv kritik fra andre, hvilket jeg er meget taknemmelig for.

Den beskrivelse, jeg oftest hører er, at det er flotte billeder. Ordet “flot” kan jeg godt lide. der er noget stort, stærkt og kraftfuldt over det, fremfor hvis man sagde “pæne billeder”, nydelige, kønne, dejlige, smukke eller lignende ord. Så det gør mig rigtig glad.

De motiver, jeg arbejder med: dansere, heste, landskaber, træer mm, vil jeg også helst opfatte som flotte. Og at mange ser resultatet som flot, bliver jeg meget stolt og taknemmelig over. Jeg er nu gået i gang med en dyreserie, som jeg håber kommer til at leve op til ordet “flot”.

Kan flotte billeder være udtryksfulde, eller drukner udtrykket i æstetikken?

Jeg havde så en diskussion med min bror, der så min serie af dyrebilleder, som han virkelig syntes var flotte. Dog lå der også en kritik i det, da han ikke mente, at jeg kom rigtig frem med mit budskab i billederne, når de var så flotte. Han mente, at de ville stå langt stærkere, hvis jeg malede dem mindre flotte.

Det har da været noget at tænke over, og der har også været en tendens i kunsten til at gøre den mere grim og sjusket. Men jeg har ikke lyst til at gå den vej, hvor jeg synes, billederne nemt kan blive ligegyldige. Jeg vil fortsat prøve at formidle mit udtryk ved hjælp af flotte billeder.

Dette var mit bud på flotte billeder

Portrætmaleri af flamencodanseren Selene Munoz


Se alle malerier her
Billeder – et stærkt udtryksmiddel