fbpx

Totemdyr – en kraftfuld hjælper

Totemdyr – også kaldet kraftdyr

Flere og flere oplever at have en hjælper i form af et dyr – f.eks i healings-arbejde. Et såkaldt totemdyr eller et kraftdyr.

Hvis du føler, du har et dyr som hjælper, kan det være fantastisk at manifestere det i et maleri. Det kan også være, jeg allerede har malet det, og det bare venter på dig.

Totemdyr og andre dyr

Mit forhold til totem- og kraftdyr er ikke særlig teoretisk, men meget intuitivt. Jeg har altid følt en stærk tilknytning til dyr, og det piner mig voldsomt, når jeg oplever, de bliver behandlet respektløst og helt ude af trit med deres natur.

Det virker som om mennesket har indtaget jorden med en selvfølgelighed, der giver os ret til at beherske dyrene fuldstændig hæmningsløst – uden respekt og uden taknemmelighed. Udtryk som at blive behandlet som et dyr, siger nok det meste. Det burde ikke være sådan – og heldigvis er der også flere og flere, der tænker anderledes.

At naturen virker grusom mht at rovdyr dræber byttedyr, at de svageste individer sorteres fra ved ikke at overleve, mener jeg ikke er noget mod det vi mennesker gør, når vi kigger nærmere på en stor del af vores kødindustri. Vi fjerner ethvert grundlag for disse dyrs liv, og reducerer dem til produkter og kroner og ører.

Alt det står i et stærkt misforhold til den kraft og visdom, jeg intuitivt fornemmer i dyreverdenen. Min egen hest prøver jeg at give et liv i så stor overensstemmelse med hans natur, som det kan lade sig gøre indenfor de mulige rammer. Jeg prøver at være stille sammen med ham og fornemme det, som han kommunikerer til mig.

At kigge dybt i hans øjne er en oplevelse, der i sig selv vækker respekt, og det er det, jeg viser i dette billede:

Totemdyr og kraftdyr - lille maleri af hesteøje i blå og grønne og gule farver. At se ind i sjælen på en hest

Kraftdyr som hjælpere

Inden for shamanismen læste jeg, at man undertiden brugte heste som hjælp til at komme over i åndeverdenen, og det undrer mig ikke. Min opfattelse af hesten er, at den er fantastisk spirituel og udstråler den fineste og letteste energi. Nogen gange føles det virkelig, som om man kunne ride ind i himlen på den.

Jeg har læst lidt om totemdyr, men i højere grad har jeg mærket deres kraft, og hvis jeg virkelig er opmærksom på dem, er de nogle fantastiske hjælpere. Når jeg maler dem, kommer de næsten af sig selv og begynder at kigge på mig og ind i mig, fra det øjeblik, jeg laver den første ansats til øjnene.

Jeg tror også flere af mine dyremalerier vælger deres nye ejere på forskellig måde. Dette maleri viste sig som et hjælpende kraftdyr og valgte sin ejer, da det dukkede op, mens han var ved at vågne op af en narkose.

Det var den liggende bjørn, der viste sig helt uventet for en mand, som ellers ikke tænker så meget i de baner, og han følte den styrke og hjælp, den gav ham i en sårbar situation og gennem resten af sygdomsforløbet.

Totemdyr - kraftdyr Maleri af to isbjørne på en blå og grøn baggrund

Der viste totemdyret sig som en kraftfuld hjælper, og det kan være en fantastisk manifestation at få den kraft synliggjort i et maleri.

Kender du dit totemtdyr, kan du måske finde det her blandt malerier af dyr, eller du kan bestille det.

Totemdyr og indianere på bloggen om Indianerastrologi

Og et spændende indlæg om Totemdyr, skyggedyr og daglige budbringere

En healer åbnede mine øjne for kraftdyrene

Jeg begyndte at male dyremalerier, da en healer fortalte mig, at hun så en masse dyr omkring mig. Det var nogle dyr, som ville have mig til at gøre noget for at hjælpe dem.

Så gik jeg i gang med at synliggøre dem ved at male dem og på den måde lade dem komme til orde i malerierne og kigge direkte på beskueren. De er hverken nuttede, sjove, vrede, anklagende eller noget  i den retning. De er der bare, og de ser på dig – og ind i dig, hvis du åbner dit hjerte.

Se alle dyremalerier her: Malerier af dyr

At bestille et maleri

Alle malerier

Eksempler på kraftdyr: