Totemdyr – en kraftfuld hjælper

Farverigt maleri af Totemdyr - Kraftdyr Tiger, der kigger direkte på dig
Kraftdyr tiger

Indholdsfortegnelse

Totemdyr – også kaldet kraftdyr

Flere og flere oplever at have en hjælper i form af et dyr – f.eks i healings-arbejde. Et såkaldt totemdyr eller et kraftdyr.

Hvis du føler, du har et dyr som hjælper, kan det være fantastisk at manifestere det i et maleri. Det kan også være, jeg allerede har malet det, og det bare venter på dig.

Overvejer du et maleri af dit totemdyr, så kontakt mig helt uforpligtende

Skal jeg male dit totemdyr?

Hvad koster det at få malet sit totemdyr?

Prisen afhænger af størrelsen på maleriet.
Den mindste størrelse for bestillingsmaleri er 40 X 40 cm til 2500 kr. – Men det kan også være, at dit kraftdyr allerede er malet som et mindre maleri – måske som Artmoney til 200 kr

Hvordan foregår det?

Du bestemmer, hvilket dyr, jeg skal male. Der kan godt være flere dyr i samme maleri.
Du bestemmer også størrelsen og formatet på maleriet.
Resten er op til mig, da kontakten til totemdyret fungerer bedst, når jeg har helt frie hænder

Totemdyr og andre dyr

Mit forhold til totem- og kraftdyr er ikke særlig teoretisk, men meget intuitivt. Jeg har altid følt en stærk tilknytning til dyr, og det piner mig voldsomt, når jeg oplever, de bliver behandlet respektløst og helt ude af trit med deres natur.

Det virker som om mennesket har indtaget jorden med en selvfølgelighed, der giver os ret til at beherske dyrene fuldstændig hæmningsløst – uden respekt og uden taknemmelighed. Udtryk som at blive behandlet som et dyr, siger nok det meste. Det burde ikke være sådan – og heldigvis er der også flere og flere, der tænker anderledes.

At naturen virker grusom, mht at rovdyr dræber byttedyr, at de svageste individer sorteres fra ved ikke at overleve, mener jeg ikke er noget mod det vi mennesker gør, når vi kigger nærmere på en stor del af vores kødindustri. Vi fjerner ethvert grundlag for disse dyrs liv, og reducerer dem til produkter og kroner og ører.

Alt det står i et stærkt misforhold til den kraft og visdom, jeg intuitivt fornemmer i dyreverdenen. Min egen hest prøver jeg at give et liv i så stor overensstemmelse med hans natur, som det kan lade sig gøre indenfor de mulige rammer. Jeg prøver at være stille sammen med ham og fornemme det, som han kommunikerer til mig.

At kigge dybt i hans øjne er en oplevelse, der i sig selv vækker respekt, og det er det, jeg viser i dette billede:

Totemdyr og kraftdyr - lille maleri af hesteøje i blå og grønne og gule farver. At se ind i sjælen på en hest

Kraftdyr som hjælpere

Inden for shamanismen læste jeg, at man undertiden brugte heste som hjælp til at komme over i åndeverdenen, og det undrer mig ikke. Min opfattelse af hesten er, at den er fantastisk spirituel og udstråler den fineste og letteste energi. Nogen gange føles det virkelig, som om man kunne ride ind i himlen på den.

Jeg har læst lidt om totemdyr, men i højere grad har jeg mærket deres kraft, og hvis jeg virkelig er opmærksom på dem, er de nogle fantastiske hjælpere. Når jeg maler dem, kommer de næsten af sig selv og begynder at kigge på mig og ind i mig, fra det øjeblik, jeg laver den første ansats til øjnene.

Jeg tror også flere af mine dyremalerier vælger deres nye ejere på forskellig måde. Dette maleri viste sig som et hjælpende kraftdyr og valgte sin ejer, da det dukkede op, mens han var ved at vågne op af en narkose.

Det var den liggende bjørn, der viste sig helt uventet for en mand, som ellers ikke tænker så meget i de baner. Men han følte den styrke og hjælp, den gav ham i en sårbar situation og gennem resten af sygdomsforløbet.

Totemdyr - kraftdyr Maleri af to isbjørne på en blå og grøn baggrund

Der viste totemdyret sig som en kraftfuld hjælper, og det kan være en fantastisk manifestation at få den kraft synliggjort i et maleri.

Kender du dit totemdyr, kan du måske finde det her blandt malerier af dyr, eller du kan bestille det.

Totemdyr og indiansk astrologi på bloggen om Indianerastrologi

Og et spændende indlæg om Totemdyr på NetSpirit

En healer åbnede mine øjne for kraftdyrene

Jeg begyndte at male dyremalerier, da en healer fortalte mig, at hun så en masse dyr omkring mig. Det var nogle dyr, som ville have mig til at gøre noget for at hjælpe dem.

Så gik jeg i gang med at synliggøre dem ved at male dem og på den måde lade dem komme til orde i malerierne og kigge direkte på beskueren. De er hverken nuttede, sjove, vrede, anklagende eller noget  i den retning. De er der bare, og de ser på dig – og ind i dig, hvis du åbner dit hjerte.

Kraftdyr i dansen

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at jeg er flamencodanser. Og det er jeg, fordi jeg mærker en særlig kraft i flamencomusikken og dansen.

Den samme healer, som havde set en masse dyr omkring mig, var til en af mine danseforestillinger. Hun sagde bagefter, at hun havde set mig nærmest smelte sammen med en hvid tiger som et kraftdyr i dansen. Det malede jeg på denne måde. Hun kunne simpelthen se den kraft, jeg mærkede i dansen. Det er helt klart, at mit danse-kratdyr er en tiger.

Det er også et af mine yndede motiver som i maleriet Totemdyr, hvor tigrene også figurerer som kraftdyr bag danserne

maleri med hvid tiger og danserinde
Kraftdyr tiger i dansen
maleri af flamencodansere og tigre
Totemdyr – maleri af kraftdyr tigre, som de opleves i flamencodansen

Totemdyr Ulv

Der er heller ikke tvivl om, at ulven også er et totemdyr for mange. Det er også et dyr, som jeg ofte bruger som motiv. Ulven er på en gang skræmmende med sin vildskab, samtidig med at den er tillidsvækkende og velkendt, da den i den grad minder om en hund.

Maleri af danser og ulve - ulven som totemdyr

Ulven som totemdyr i dansen – “Who is afraid?”

Engang malede jeg et maleri af en ulv til et barn, som havde en åndelig ulv som spirituel ven. Det var dejligt, at hans mor i den grad lyttede til ham, så hun ville ofre et maleri på sin den gang 10 årige søn.

Læs den historie her i artiklen om børn og kunst

Det var dette maleri:

Maleri af ulv som totemdyr og kraftdyr. Det er malet som bestilling til en lille dreng som har fået kunst til børneværelset
Totemdyr Ulv

Se alle dyremalerier her: Malerier af dyr

At bestille et maleri

Alle malerier

Workshop om Dyr – fra kæledyr til kraftdyr

Eksempler på kraftdyr:

Se også artiklen om spirituel kunst