fbpx

Spirituelle malerier – healingsmalerier

Spirituelle malerier


Malerier med en særlig energi

Faktisk har jeg slet ikke haft nogen intentioner om at male spirituelle malerier eller såkaldte healingsmalerier. Jeg har bare malet, hvad der er faldet mig ind. Det er først senere, at jeg har fået en feed back om, at der er en speciel energi i nogle af malerierne, og at nogle behandlere har følt, at den energi har hjulpet i deres healingsarbejde.

Bl.a er det denne fyr her til højre, som til behandlerens store overraskelse pludselig kastede noget energi ind i healingsprocessen, hvilket også den behandlede tydeligt mærkede. Så bliver man altså som maler temmelig ydmyg – og meget glad.

Kunst eller dekoration

Den evige diskussion om hvad kunst egentlig er, og hvordan den adskiller sig fra dekorationen, har jeg ofte deltaget i. Og det er svært at udnævne sine egne malerier som stor kunst.

Men når jeg maler, kommer der en ekstra dimension ind, som jeg ikke er herre over. Det er en energi, der er så fin og flygtig, at den forsvinder, hvis jeg begynder at jagte den med min bevidsthed. Den skal have plads og frihed, samtidig med at jeg fører penslen på den måde, som giver både plads og frihed.

Derfor vil det være umuligt for mig at planlægge og fremtvinge de spirituelle malerier. Hvis de ikke bliver malet med den rette modtagelighed og ydmyghed, kommer de simpelthen ikke til at leve.

Jeg har prøvet det, hvis jeg tidligere syntes, jeg ville have flere af en bestemt slags malerier, som havde solgt godt. Der kom simpelthen ikke liv i de malerier, og jeg forstår nu hvorfor.

Bestillingsmalerier

Efterhånden har jeg lært at holde mig åben og at sætte den bevidste tankevirksomhed på stand by, når jeg maler for min egen skyld. En anden sag er det, når jeg har nogle bestillingsarbejder. Der skal jeg holde mig til emnet som bestillingen drejer sig om samtidig med at gå ind i den neutrale åbne tilstand, som gør plads for energien.

Det er rigtig god træning, og gør at jeg bedre og bedre bevidst og aktivt kan gå ind og ud af maletilstanden.

Inspiration

Mange spørger mig, om jeg ikke kan løbe tør for inspiration. Det er sådan, at jeg kan have mere eller mindre lyst til at male, men inspirationen føles uudtømmelig, fordi den ikke udlukkende kommer fra mig selv.

Meget sjældent planlægger jeg et maleri. Jeg går bare i gang og ser så, hvad der dukker op. Det betyder ikke, at jeg bare maler med hovedet under armen uden nogen form for teknik. Tværtimod har jeg arbejdet så mange år med farvelære, komposition, tegneteknik, perspektiv osv osv, at al teknikken sidder på rygmarven, og bare dukker op efterhånden som jeg får brug for den.

På den måde kan jeg holde mig passivt åben for hvad der må dukke op, og samtidig være i stand til at sætte det ned på lærredet.

Energien i spirituelle malerier

Som sagt har jeg aldrig planlagt at male spirituelle malerier, healingsmalerier eller andre former for åndelige billeder. Alligevel får jeg gang på gang at vide, at de gør et eller andet.

Mange af mine dyremalerier hænger på et kursus- og behandlingssted, hvor kurserne er meget spirituelle. Malerierne indgår med deres energi som en del kurserne, og de hjælper behandleren i hendes arbejde.

At sætte etiketter på malerierne som “stor kunst” “spirituelle malerier” “healingsmalerier” eller andet, har jeg ikke det store behov for. Men når jeg oplever, at de har en funktion og en mission, så glæder det mig utrolig meget.

store malerier af flamencodansere

Alle malerier