Danmark er lukket ned – Hvad skal vi lave? – Malekursus?

Indholdsfortegnelse

Masser af tid? Brug den evt til at finde din kreativitet.

Lær at male - en maleevent i Odsherred rescue center, hvor kunstmaler HBH maler blandt dyrene

Alle udadvendte aktiviteter er lukket ned, og du har masser af tid til eftertanke  – og måske kedsomhed.

Hvad gjorde du som barn, når du ikke måtte komme ud og lege, og bedsteveninden ikke var til at få fat på? Du tyede måske til blyant, farver og papir, og inden længe havde tegningerne opslugt dig, og alle fortrædelighederne var trængt i baggrunden.

Det kunne være dejligt i en situation som denne at genoplive den oplevelse af at være helt opslugt af at male og tegne.

Tid og sted forsvinder

Når jeg taler med andre, der som jeg har bibeholdt evnen til at skabe billeder i den voksne alder, så taler de om, at tid og sted forsvinder, og der kommer et frikvarter fra hverdagen.

Normalt har jeg meget svært ved at være i nuet, men når jeg går over på mit atelier, træder jeg ind i en tidsløs boble, hvor der kun eksisterer mig og det maleri, jeg har i gang. Der er intet tankemylder eller bekymringer – kun selve den kreative proces. Først når jeg ikke kan komme videre dukker jeg frem af boblen og føler mig på en eller anden måde renset. Jeg kan godt være helt udmattet, da det at male er en stærk oplevelse, men jeg har sluppet en masse stress og bekymrende tanker.

Hvorfor kan du ikke finde din kreativitet?

Ofte har jeg talt med mennesker, som er meget kede af, at de slet ikke kan finde deres kreativitet. Det kan skyles en overdimensioneret selvkritik, præstationsangst eller andet. Der skal ikke så meget til, da kreativiteten er en flygtig tilstand, som let bliver jaget på flugt af tanker.

Sæt dig foran et tomt lærred med dine farver og forvent af dig selv, at du skal skabe et kunstværk. Der vil du kunne sidde i lang tid, da det helt sikkert vil holde det kreative flow langt væk.

Find den på dette online malekursus

Det har jeg sat mig for at hjælpe dig med at finde. Jeg har lavet et online malekursus, der gennem meditation, musik og specielle maleøvelser hjælper dig med at gå bag om alle de ting, der adskiller dig fra din kreativitet.

Det er netop i en situation som den, vi befinder os i lige nu, hvor det at male kan være en fantastisk gave. Og så er den helt smittefri, da kurset er online

Se mere om det malekursus her

Når han kan, kan du også:

kunstmaler katten maler selvportræt af los