Hvordan finder jeg det rigtige maleri?

Malerier til stuen
Hvordan starter jeg, hvis jeg vil finde malerier til mit hjem eller firma?

I dag er der rigtig mange muligheder for at se på malerier. Du kan starte på nettet med en billedsøgning for at kredse ind, hvad du kan lide. Kontakte kunstnerne – evt på en af de mange kunstrunder, der bliver afholdt.
Læs videre i denne artikel og få nogle gode råd.

Indholdsfortegnelse

Du vil gerne finde nye malerier til stuen – hvor skal du begynde?

Du er i den situation, at du er i de begyndende overvejelser om at købe et eller flere nye malerier til dit hjem eller firma. Men det er virkelig svært at overskue, hvad der er på markedet, og hvor du skal ende og begynde.

Du har endnu ikke noget bestemt i tankerne om stilarter eller farver, så alle muligheder står åbne.

Lad mig hjælpe dig på vej med nogle forslag.

“Jeg har ikke forstand på kunst” siger du måske – who cares?

Meget ofte hører jeg den med ikke at have forstand på kunst og den dertil hørende manglende tiltro til, at man så er i stand til at vælge noget som helst. Det kan være en væsentlig hindring på enhver tanke om at købe kunst.

Hvis vi nu beslutter, at det ikke nødvendigvis er forstanden, som kunsten taler til – lige bortset fra hvis du kun skal købe malerier som en investering – så kan du slippe alle betænkelighederne i den retning.

Det eneste der i mine øjne virkelig betyder noget er, om du kan lide maleriet, og om du tror, du stadig vil kunne lide det om 10 år.

Det med de 10 år er naturligvis svært at svare på lige nu, og her kan der blive tale om at kunne bedømme kvaliteten af maleriet – simpelthen en vurdering af, hvor dygtig kunstneren har været.
Det kan du få hjælp til her: Hvordan ved jeg, om et maleri er godt

Det er kun dig, der kan afgøre, om du kan lide et maleri

Hvis du vil være sikker på at gøre et godt køb rent investeringsmæssigt, så er det godt at konsultere et større galleri. Der vil de kunne rådgive dig om, hvem der ser ud til at kunne blive et godt navn, og hvad der ud fra den gængse kunstverden bliver bedømt som god kunst.

Men de kan ikke fortælle dig, om maleriet taler til dig, og om du kan lide det. Der skal du lytte til dit hjerte.

Hvor starter du så – når du vil ud at finde malerier?


Billedsøgning på Google

I denne digitale tidsalder, har du mulighed for at se malerier fra hele verden, hvis du går ind på nettet.

Start med at søge på malerier og slå over på billedsøgning. Der kan du få et overblik over mange forskellige stilarter. Det er langt fra fyldestgørende, og det ser noget rodet ud.

Men lad blikket løbe henover siderne og stop, hvis der er noget, der fanger dig. Klikker du på det, kommer der flere billeder frem, som er beslægtet med det første.

Gå ind på hjemmesiden til de billeder, der vækker din interesse og se, om det interessante billede var en enlig svale, eller om der er mere af interesse på hjemmesiden.

Måske kan du efterhånden indsnævre din søgning. Abstrakte malerier – figurative – eller måske abstrakte og figurative på samme tid.

Hestemaleriermalerier med vilde dyr – malerier af kvinder – dansere – landskaber – blomster – klovne – huse eller hvad som helst

Malerier med røde farver – varme farver – kolde – blå og grønne osv

På denne måde kan du indkredse, hvad det er for malerier, der fanger din interesse – både mht farver, stilarter, motiver og kunstner.

Tag rundt og besøg gallerier, udstillinger og atelierer for at finde malerier

Åbne atelierer og kunstrunder er der efterhånden mange af. Der kan du tjekke de deltagende kunstnere ud på forhånd og så lægge en rute med dem, du vil se nærmere på. Det er en fantastisk måde at se en masse malerier og samtidig snakke med kunstnerne.

Hvert år i pinsen er der åbne atelierer i hele Midt og Vest-Sjælland samt hele Odsherred.

Er det ikke lige kunstrunde-tid, så søg på, hvad der er i rimelig køreafstand fra dig. De fleste kunstnere tager gerne imod, hvis du ringer til dem.

Du skal se maleriet i virkeligheden, inden købet er endeligt

Hvis nu du er faldet for et maleri, som befinder sig langt væk, og du beslutter dig at købe, så skal du sikre dig, at der er fortrydelsesret.

At se et maleri på skærmen kan være meget forskelligt fra virkeligheden. Nogle gør sig bedst på skærmen og er en skuffelse i virkeligheden, og med nogen er virkeligheden en glædelig overraskelse.

Det skal også ses på din egen væg, før du tager beslutningen

En væsentlig faktor er også, om det udvalgte maleri så passer, der hvor du havde tænkt dig at hænge det. Derfor skal du kunne have muligheden for at se det i dit hjem, før købet er endeligt.

Er det et af mine malerier, du har forelsket dig i, er det ikke svært

Bor du på Sjælland, kører jeg gratis ud til dig med de malerier, du ønsker at se.
Bor du længere væk, finder vi ud af det.
Køber du for 1500 kr. og derover er forsendelse gratis
14 dages fuld returret.
Indenfor et år kan du bytte til et andet maleri.
Livsvarig garanti på malerier over 40 X 40 cm, hvor garantien kun gælder farverne.

Når du så alligevel er inde på min hjemmeside, så kig her og se, om der er nogle malerier du har lyst til at kigge nærmere på.

Er du kommet et skridt nærmere et køb, så tjek mine købsvilkår på siden om at købe kunst

Flere smalle malerier på væggen